AstraZeneca es compromet a lliurar a la UE 16 dels 29 milions de dosis trobats a Itàlia

La farmacèutica anglosueca assegura que els altres 13 milions són per a la plataforma COVAX i que el seu destí no és el Regne Unit

Actualitzat

AstraZeneca afirma que els lots de vacunes que s'han descobert en una planta prop de Roma no són cap reserva, que estan pendents del control de qualitat, i que el seu destí no és el Regne Unit, com publica el diari italià La Stampa.

La farmacèutica anglosueca assegura que, dels 29 milions de dosis, 16 milions són per a la Unió Europea (UE) i 13 milions, per a la plataforma COVAX, que distribueix vacunes als països pobres. Ho ha dit en declaracions al corresponsal de TV3 al Regne Unit.

L'empresa reitera el seu compromís de lliurar els lots compromesos amb Brussel·les per al mes de març i abril. Concretament, diu que entregarà 10 milions de dosis aquest mateix mes i 6 milions el mes que ve.


29 milions de dosis descobertes a Itàlia

AstraZeneca ha respost així a la informació apareguda aquest dimecres al diari italià La Stampa. El rotatiu assegura que s'han descobert 29 milions de dosis d'aquesta vacuna en una planta d'Itàlia, informació que no nega la farmacèutica.

Ara bé, el rotatiu apunta que podrien estar preparades per ser enviades al Regne Unit, informació que sí que nega AstraZeneca, i que en cas de ser certa aniria en contra de l'ordre de Brussel·les de prioritzar el subministrament als països de la Unió.

Aquest és un episodi més de la confrontació entre la Unió Europea i AstraZeneca pel retard en el lliurament de dosis, moltes menys de les compromeses per la farmacèutica.

La investigació que ha portat fins a la planta de Catalent on s'han descobert les vacunes va començar als Països Baixos, en una de les dues plantes de la UE on es fabrica la vacuna d'AstraZeneca.


Control de les exportacions fora de la UE

Justament aquest dimecres la Comissió Europea havia endurit el mecanisme per evitar l'enviament de vacunes AstraZeneca fora del territori dels 27.

La mesura, que genera divisió entre els socis europeus, va dirigida sobretot al Regne Unit i a contestar els incompliments d'AstraZeneca, molt lluny dels seus compromisos contractuals. Es van comprometre a lliurar 120 milions de dosis a la Unió Europea el primer trimestre de l'any. Prometen lliurar 30 milions de dosis però no estan ni a prop d'aquesta xifra ara per ara.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19Unió Europea
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut