Estats Units

Associated Press acusa el govern d'Obama d'intervenir els telèfons dels seus periodistes

L'agència de notícies nord-americana Associated Press ha denunciat d'"intrusisme massiu sense precedents" les autoritats federals per intervenir els registres telefònics dels seus reporters i oficines durant dos mesos. Tot plegat podria estar relacionat amb l'intent d'esbrinar qui va filtrar dades sobre una operació antiterrorista de la CIA al Iemen a l'agència.

RedaccióActualitzat
L'agència de notícies nord-americana Associated Press (AP) ha denunciat d'"intrusisme massiu sense precedents" les autoritats federals per intervenir els registres telefònics dels seus reporters i oficines durant dos mesos. "Aquests registres revelen comunicacions potencials amb fonts confidencials al llarg de dos mesos en totes les activitats de recopilació d'informació portada a terme per AP", ha denunciat el conseller delegat de la primera agència de notícies dels Estats Units, Gary Pruitt, en una carta dirigida al secretari de Justícia, Eric Holder.

Segons AP, els investigadors federals van recollir informació d'almenys 20 de les seves línies de telèfon entre l'abril i el maig del 2012; en concret, es van enregistrar les trucades sortints de les seves oficines de Nova York, Washington i Hartford (Connecticut). No obstant, no s'ha concretat si també es va enregistrar la seva duració i els números entrants.

Tot plegat podria estar relacionat amb l'intent d'esbrinar qui va filtrar dades sobre una operació antiterrorista de la CIA al Iemen a l'agència.

El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, se n'ha desmarcat ràpidament i ha assegurat que "més enllà de les informacions periodístiques no tenim coneixement de cap intent del Departament de Justícia de buscar registres telefònics d'AP". Carney, a més, ha assegurat que la Casa Blanca "no està involucrada en cap decisió relacionada amb investigacions criminals, ja que aquestes qüestiones les tractada manera independent el Departament de Justícia".

L'agència de notícies va saber la informació divendres passat per una carta enviada pel fiscal Ronald Machen al Departament de Justícia a Washington.
Anar al contingut