Madrid

Associacions d'internautes vaticinen la ineficàcia de la "llei Sinde", que estudien portar al Constitucional

Associacions d'internautes i del sector informàtic estudien recórrer davant el Tribunal Constitucional la "llei Sinde", una norma que consideren "ineficaç" per lluitar contra la pirateria a internet. Opinen no resol el problema de fons: la reconversió del model de negoci cultural.

Actualitzat
A més, auguren que a causa de la seva "precipitació" la llei Sinde serà reformada molt de pressa, ja que la Unió Europea té previst revisar una directiva sobre la protecció dels drets de propietat intel·lectual partint de la base que avui dia internet és una via de difusió de la cultura.

Representants de l'Associació d'Internautes (AI), Usuaris d'Internet (AUI), l'Associació d'Empreses d'Internet (ANEI), en nom d'una altra trentena d'organitzacions vinculades al sector, han explicat en roda de premsa a Madrid les conseqüències de la "llei Sinde" i les accions que tenen previst emprendre per frenar que s'aprovi.

Les associacions apel·len a la "consciència" dels senadors perquè rebutgin l'esmena pactada entre el PSOE, el PP i CiU, perquè "introdueix inseguretat jurídica" en posar els jutges "en el paper de certificadors" i donar més facultats a la comissió de propietat intel·lectual, qualificada pel president d'AI, Víctor Domingo, com "comissió de censura a internet".

També consideren que la "llei Sinde" serà ineficaç ja que la majoria de pàgines web de descàrregues de continguts il·legals estan allotjades en servidors estrangers contra els quals no es podrà actuar, alhora que Miguel Errasti, president d'ANEI, preveu que molts servidors espanyols s'allotjaran en altres països com a "mesura preventiva", cosa que significarà costos més elevats en el sector.

Respecte a la dimissió del president de l'Acadèmia de Cinema, Álex de l'Església, pel seu desacord amb la nova "llei Sinde", Víctor Domingo ha assegurat que és la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, qui hauria de dimitir.

"L'important seria que dimitís la ministra de Cultura", ha assenyalat Domingo, i ha afegit que "ja fa dos anys que està de regal al ministeri" a la vegada que l'acusava de ser jutge i part, donat que "la comissió de propietat intel lectual serà absolutament política".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut