Un dels centres de taula de la gala del Premi Planeta (Foto: Fundació Fupar)
Un dels centres de taula de la gala del Premi Planeta (Foto: Fundació Fupar)
Barcelona

Assistents a la gala del Planeta s'enduen llibres antics que decoraven les taules

Es van pensar que eren de regal, però s'havien llogat a una llibreria especialitzada

RedaccióActualitzat

A banda dels noms del guanyador i la finalista, la gala del Premi Planeta d'aquest any, celebrada aquest dimarts, ha estat notícia per una anècdota força curiosa: la desaparició de part dels llibres antics que van servir per decorar les taules dels convidats.

Els llibres formaven part dels centres de taula elaborats per treballadors del centre de jardineria de la Fundació Fupar de Terrassa, que fa anys que ho fan i que van voler relacionar els d'aquesta edició directament amb la literatura:

 

 

Eren un total de 500 llibres antics que la fundació havia llogat a una llibreria especialitzada i que, per tant, s'havien de tornar. Però alguns assistents a la gala, convidats, escriptors i periodistes, van pensar-se que eren un regal.

És el cas de l'escriptora Llucia Ramis, que va considerar que podia endur-se'ls:


La fundació va respondre a Ramis que els llibres s'havien de tornar, i ella va fer una crida a Twitter perquè la gent que se n'havia endut ho fes:

 

 

Segons ha explicat la mateixa Ramis al diari "El Periódico", va veure molts llibres dels centres de taula en mans de convidats al còctel posterior a la gala del premi, de manera que el seu no va ser un cas aïllat.

La Fundació Fupar és una entitat de Terrassa dedicada a la formació i la inserció sociolaboral de persones amb diversitat funcional i també a la inserció laboral de persones amb discapacitat.

Anar al contingut