Gloria Santiago durant una intervenció al Parlament Balear
Gloria Santiago durant una intervenció al Parlament Balear (Europa Press / Podem)

Assetjament sexual al Camí de Santiago: "El 061 m'ha renyat per anar sola"

La vicepresidenta del Parlament balear, Gloria Santiago, ha denunciat a les xarxes i a la Guàrdia Civil l'assetjament per part d'un home durant un tram del camí

Actualitzat

La vicepresidenta del Parlament balear i diputada de Podem, Gloria Santiago, ha compartit a Twitter que ha estat assetjada per un home que es masturbava mentre la perseguia durant un tram del Camí de Sant Jaume. Santiago ha explicat que ja ha ho ha denunciat davant la Guàrdia Civil de Navia, a Astúries, però que la resposta inicial del telèfon d'emergències ha estat renyar-la per anar sola.


El govern asturià ha obert una investigació sobre la resposta que assegura haver rebut del telèfon d'emergències. La vicepresidenta ha explicat que no havia passat mai tanta por i que s'ha vist obligada a córrer camps a través per fugir de l'assetjador. "Ja m'han condemnat a anar mirant enrere cada cinc minuts. Aquesta és la llibertat que tenim les dones", ha afegit.

Una situació que no és nova

Moltes dones han contestat al tuit relatant experiències semblants i la mateixa Gloria Santiago ha explicat que després d'explicar el seu cas moltes dones li han escrit dient que havien viscut el mateix.

Gloria Santiago també ha compartit un video de deu minuts a la seva pàgina d'Instagram on ha explicat amb més detall l'experiència viscuda i la resposta decebedora que ha obtingut quan ha trucat desesperada al telèfon d'emergències.


Infraccions i sancions lleus

Els casos d'exhibicionisme i masturbació en espais públics davant d'una persona adulta encara es consideren una infracció lleu per la llei de seguretat ciutadana i les ordenances municipals, sancionables amb fins a 600 euros.

Aquest mes de juny es va engegar una campanya de recollida de signatures de Feminicidio.net demanant que es canviï i que hi hagi una resposta més dura en aquestes situacions, que consideren assetjament sexual.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Masclisme
Anar al contingut