Assetjament sexual a la feina: "Estar jo amb l'ordinador, passar ell i tocar-me un pit"

TV3 explica el relat de la Maria, que ha decidit alçar la veu arran del cas Rubiales i ho ha fet a través de bustiadenuncia@tv3.cat

Aitor Álvarez García

"'Empotrar-me' contra una paret, agafar-me els pits i intentar-me tocar la part de baix. Estar jo amb l'ordinador, passar ell i tocar-me un pit. I jo emprenyar-me i dir-li que el denunciaria als Mossos, però no parava".

És el relat de la Maria Romero en una entrevista amb TV3. Assegura que el seu cap la va assetjar sexualment durant 1 any i 8 mesos, mentre treballava com a comercial en una empresa petita.

Necessitava la feina, perquè té una filla i està separada. Explica com el seu cap, en veure's rebutjat, la humiliava: "Em feia netejar, em posava a la recepció, a fer altres feines que no em corresponien, o no em dirigia la paraula", relata la Maria, que afegeix que "és complicat treballar amb algú que no et dirigeix la paraula, el cap".

L'assetjament sexual va anar de menys a més, un patró que es repeteix en molts casos similars: "Tot va ser molt progressiu. Primer amb insinuacions. Era molt amable, tenia preferències cap a mi", assegura. "No és que anés jo el primer dia i em toqués les tetes. Va ser progressiu, cada vegada anava a més, i jo suposo que, en ser progressiu, no vaig ser-ne tan conscient", explica la Maria a TV3.

Qui la va alertar va ser la seva metgessa, en una de les visites que va fer per contractures musculars. La Maria va començar a plorar, ho va explicar tot, i la doctora li va dir que no podria continuar treballant allà. Li va donar la baixa i va rebre ajuda psicològica. També l'assessorament del seu sindicat, Comissions Obreres.

Lluïsa González, referent d'atenció a les dones a la comarca del Vallès Occidental, l'ha acompanyat, i explica a TV3 que Inspecció de Treball va multar l'empresa per no tenir protocol d'assetjament.

La Maria assegura que la seva vida ha canviat radicalment, tot i que faci ja 8 anys de tot allò:

"Aquest home m'ha trencat l'alegria, l'alegria de viure, de la Maria alegre. Això jo ja no ho tinc."

Tot i això, ha decidit, arran del cas Rubiales, alçar la veu i encoratjar altres víctimes a no arronsar-se. Ho ha fet a través de la bústia de denúncia de TV3: "Tenia por que la gent parlés o al "què diran", però considero que no m'haig d'amagar de res i que això ajudarà altres dones que ho estan patint també. I dono l'exemple que estic donant la cara i que elles també poden fer-ho, per lluitar pels nostres drets".

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
Assetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut