Investiguen la violació de dues nenes de 12 anys, una en grup, en una cita per Instagram
Una dona de 35 anys, assassinada per la parella a Sòria en un nou crim masclista

Assassinen una dona de 45 anys a Toledo i una de 32 a Madrid en dos nous crims masclistes

En tots dos casos, els homes s'haurien suïcidat després de matar la parella o exparella

Actualitzat

Un home ha assassinat una dona en una àrea de servei al municipi de Maqueda, a Toledo, aquest dijous al matí i després s'ha suïcidat.

La consellera d'Igualtat i portaveu de Castella-la Manxa, Blanca Fernández, ha confirmat que es tracta d'un nou crim masclista, hipòtesi inicial de la Guàrdia Civil. La víctima, de 45 anys, havia tingut una relació sentimental prèvia amb el presumpte assassí.

Els agents s'han desplaçat a l'escenari de l'homicidi després de rebre un avís d'un veí que havia sentit els trets. Els fets han passat al voltant de les 9 del matí, al quilòmetre 74 de l'autovia A-5.

En aquest cas, no existia cap denúncia ni antecedents en el sistema de violència masclista.


Un home mata la dona a Pozuelo de Alarcón i se suïcida

Aquest crim se suma al que es va cometre aquest dimecres a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón. Una dona de 32 anys va ser assassinada per la parella, a qui havia denunciat per maltractaments a principis de gener i estaven en tràmits de separació.

Els agents de policia van localitzar dos cossos sense vida en un domicili després de rebre la trucada d'una veïna que els alertava després de sentir una forta discussió. Els fets van passar poc abans de les cinc de la tarda.

Es dona el cas que justament aquest dijous s'havia de celebrar el judici sobre el divorci. L'home mort, de 42 anys, tenia una ordre d'allunyament. Presumptament s'hauria suïcidat després de matar la parella.

Tot apunta que es tracta d'un nou crim masclista, tal com confirma la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere:

En cas de confirmar-se els dos assassinats, ja serien sis les dones mortes per violència masclista a Espanya aquest 2022.


Com demanar ajuda

Les dones que vulguin denunciar un cas de violència masclista, o les persones que sospitin d'un cas, tenen diverses vies per fer-ho: personalment, per telèfon o per WhatsApp.

En cas d'emergència davant d'una agressió, es pot trucar al 112 i també hi ha el telèfon específic d'atenció i informació, el 900 900 120, que funciona sempre per a consultes i urgències. És gratuït i confidencial, i no queda registrat al mòbil.

També funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar personalment, es pot anar a la policia o als jutjats especialitzats en violència de gènere, així com a les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones o als Serveis d'Informació i Atenció a les Dones.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut