Assassinat d'Helena Jubany: aporten "noves proves" per reobrir el cas 20 anys després

El germà assegura que "aquest cop sí que es farà justícia" perquè "molta gent ha perdut la por"

RedaccióActualitzat

La família d'Helena Jubany ja ha demanat formalment als jutjats de Sabadell la reobertura de la investigació sobre la seva mort.

Asseguren, en paraules de Joan Jubany, germà de l'Helena, que aporten "nous indicis, proves i testimonis nous que qüestionen les coartades que havia construït el principal sospitós".

Helena Jubany va morir la matinada del 2 de desembre del 2001, a Sabadell, quan tenia 27 anys.

El seu cos el van trobar en un celobert. Havia desaparegut dos dies abans. En l'edifici hi vivia Montserrat Careta, una mestra de 34 anys que havia coincidit amb Jubany a la Unió Excursionista de Sabadell. 

Durant la investigació es va arribar a detenir tres persones: Careta, la seva parella d'aleshores, Santiago Laiglesia, i una altra dona, Ana Echaguivel.

Cap va arribar a ser jutjat: Careta perquè es va suïcidar a la presó després de sostenir que era innocent, i Echaguivel i Laiglesia perquè la causa va quedar arxivada el 2005.

Benet Salellas, advocat de la família Jubany, ha explicat, en roda de premsa, que l'escrit que han presentat per sol·licitar la reobertura del cas no intenta "fer una reinterpretació de la investigació, sinó aportar nous elements de què el jutjat no disposava" aleshores.

"La part més important és ara a la teulada del jutjat d'instrucció", ha dit Salellas, que ha afegit que han demanat que els Mossos d'Esquadra encapçalin la investigació i que es decreti el secret de sumari.

 

Assassinat d'Helena Jubany: aporten noves proves per reobrir el cas 20 anys després
Helena Jubany (ACN/cedida per la família)


Es dona la circumstància que l'any que ve el crim prescriurà per a les persones que no han estat mai investigades.

Salellas ha exposat que queda "un any de temps en què es pot fer una investigació seriosa i profunda" per resoldre la mort de Jubany.

El germà de l'Helena ha assegurat que "hi ha molts fils per estirar".

També s'ha mostrat convençut que "aquest cop sí que es farà justícia" perquè "molta gent ha perdut la por i ha mostrat el seu suport a la família".

En aquest sentit, ha demanat que les persones que pensin que tenen informació rellevant es posin en contacte amb la família.

L'assassinat d'Helena Jubany va causar més commoció al Maresme, d'on ella era, que no pas a Sabadell.

Maria Argudo, impulsora de la campanya per recollir diners per pagar les despeses del cas, ha lamentat que a Sabadell no s'hagi fet cap homenatge a Jubany ni s'hagi donat suport a la família.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut