Concentració de rebutja a l'assassinat masclista, aquest dimecres a la tarda a la plaça Major de Manresa (@ajmanresa)
Concentració de rebutja a l'assassinat masclista, aquest dimecres a la tarda a la plaça Major de Manresa (@ajmanresa)

Assassinada una dona de 35 anys a Manresa en un nou crim masclista

És la primera víctima de violència masclista d'aquest any a Catalunya

Actualitzat

Una dona de 35 anys ha mort assassinada aquest dimecres a Manresa en un nou crim masclista.

Cap a les dues del migdia, els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís que s'havia localitzat el cos de la víctima amb evidents signes de violència. Els fets han passat en un domicili del carrer de la Pau, al barri de la Carretera de Santpedor de la capital del Bages.

 

 

Els Mossos han detingut l'exparella de la víctima com a presumpte autor del crim. L'exparella l'hauria assassinat abans d'intentar suïcidar-se, segons algunes fonts.

 

El govern de la Generalitat ha condemnat l'assassinat. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que "la lluita contra la violència masclista és una prioritat per a tot el govern" i que l'única manera de combatre-la és "avançar en la igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits socials".

L'Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol i aquests dimecres a la tarda s'ha recordat la víctima durant un acte institucional:


Es tracta de la primera víctima de violència masclista a Catalunya aquest 2021.

A Espanya, aquest any han mort sis dones per violència masclista i, des de l'1 de gener del 2003, la xifra d'assassinats masclistes és de 1.084, segons les xifres del Ministeri d'Igualtat.

 

On demanar ajuda

Les dones que creguin que poden estar patint violència masclista poden demanar ajuda trucant al telèfon 900 900 120, que funciona cada dia durant 24 hores, atén consultes i urgències. Es tracta d'un telèfon gratuït, que no queda registrat al mòbil i és confidencial.

Aquest mes d'abril s'ha activat un canal de WhatsApp al número 601 00 11 22, des d'on s'ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPolicial
Anar al contingut