Jaume Asens s'ha trobat amb el president Carles Puigdemont a Brussel·les
Barcelona

Asens presenta a Brussel·les l'informe sobre violència policial l'1-O a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona trasllada a Brussel·les l'informe de la violència policial i de les càrregues de la policia i la Guàrdia Civil de l'1 d'octubre a la capital catalana. L'encarregat de fer-ho és el tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació de Barcelona, Jaume Asens.

Asens s'ha reunit amb Carles Puigdemont i els consellers cessats que són a Brussel·les, però també amb eurodiputats i amb entitats defensores dels drets humans com Amnistia Internacional.

Entre d'altres, Jaume Asens es va trobar amb el vicepresident del Parlament Europeu, Dimitrios Papadimoulis, i les europarlamentàries Marisa Matias, Ska Keller i Tánia González:


El tinent d'alcalde de Barcelona té molt clar que en el cas dels consellers que són a la presó per ordre de la jutge Lamela de l'Audiència Nacional i dels líders de l'ANC i Òmnium s'ha parlar de presos polítics:

"L'argument que no són presos de consciència perquè hi ha un article en el Codi Penal sota el qual s'articulen les acusacions sempre ha sigut així, tant a la Xina com a Veneçuela o qualsevol país que empresona els seus opositors polítics basant-se en un article i un delicte."

Segons les conclusions de l'informe que ha preparat l'Ajuntament de Barcelona, l'actuació policial de l'1 d'octubre va ser desproporcionada i pretenia generar pànic per desmobilitzar la població.

Trobada amb Puigdemont

A més de reunir-se amb representants de diverses organitzacions de defensa dels drets humans, Jaume Asens ha aprofitat la visita a Brussel·les per trobar-se amb Carles Puigdemont.

 


 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut