Asens i Pisarello, a les portes de Soto del Real (ACN)
Asens i Pisarello, a les portes de Soto del Real (ACN)
Soto del Real

Asens durà al rei el missatge de Cuixart perquè rebi la plataforma Som el 80%

El diputat dels comuns i Pisarello s'han reunit amb el president d'Òmnium a Soto del Real, on una delegació de JxCat s'ha vist amb els seus diputats presos

RedaccióActualitzat

El diputat d'En Comú Podem Jaume Asens, que aquest dijous participarà en la ronda de contactes amb el rei, traslladarà a Felip VI la petició de Jordi Cuixart perquè el monarca rebi la plataforma Som el 80%. Aquest col·lectiu demana la llibertat dels presos independentistes i una via dialogada per trobar una sortida al conflicte polític amb Catalunya.

Asens i el també diputat Gerardo Pisarello s'han reunit aquest dimecres durant gairebé dues hores amb el president d'Òmnium a la presó de Soto del Real, on continua en presó preventiva. Asens ha explicat el missatge que els ha fet arribar Cuixart:

"Ens ha fet arribar la petició que traslladéssim al monarca la voluntat de ser rebuts per ell com a plataforma del 80% i que poguessin sentir de primera mà les peticions per descriminalitzar el conflicte català i trobar una via dialogada."

Asens ha avançat que faran arribar al rei la situació dels "presos polítics" i també "l'enuig" dels comuns pel discurs del 3-O, quan consideren que "va perdre la neutralitat institucional d'un cap d'estat". A més, l'informaran de la "feina" que ha fet l'Ajuntament de Barcelona per investigar les responsabilitats penals dels policies que van actuar l'1-O a la ciutat.

Jaume Asens i també el diputat Gerardo Pisarello s'han trobat durant gairebé dues hores amb Jordi Cuixart a Soto del Real. Els líders d'En Comú Podem tenen audiència amb el rei dijous a les 10.45 del matí.

Borràs, els ossos del dictador i els drets dels diputats

Abans, a les 10, Felip VI obrirà la segona jornada de consultes amb la diputada de JxCat Laura Borràs, que aquest dimecres també ha passat per la presó de Soto del Real per reunir-se amb els diputats suspesos de la formació, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, acompanyada del portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, i de la diputada Míriam Nogueras.

Nogueras, Borràs i Cleries davant la presó de Soto del Real (ACN)


Borràs ha rebutjat la decisió de la Mesa del Congrés que els diputats empresonats i suspesos no cobrin ni un sol dia de sou del Congrés:

"Vivim en un Estat més garantista amb els ossos d'un dictador que amb els drets dels diputats."

La portaveu de JxCAT al Congrés ha ironitzat sobre el fet el PSOE vengués la designació de Meritxell Batet i Manuel Cruz com a presidents del Congrés i del Senat com un gest de distensió i s'ha preguntat "si aquesta és la seva idea de diàleg".

Borràs va anunciar que traslladaria al rei l'existència de "presos polítics".      

 

ARXIVAT A:
En comúJxCatLaura BorràsJordi CuixartJordi SànchezJordi TurullJosep RullFelip VIEleccions 28AJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut