Ascó

Ascó tindrà un magatzem per a residus radioactius l'any 2011

L'Empresa Nacional de Residus Radioactius (Enresa) preveu construir un magatzem temporal individual per al combustible utilitzat en les centrals nuclears d'Ascó I i Ascó II davant el retard dels plans per a comptar amb un dipòsit centralitzat. L'obra consisteix en un magatzem en sec per als residus radioactius d'alta activitat produïts en aquesta central i estarà operatiu el febrer del 2011. Aquest magatzem realitzarà la tasca que actualment assumeixen les piscines d'emmagatzematge de les dues centrals, que quedaran saturades en un termini de set anys.

Actualitzat

Una nova polèmica se suma a tots els problemes que té la central nuclear d'Ascó des que es va conèixer la fuita radioactiva del mes de novembre passat. Enresa, l'empresa pública que gestiona els residus radioactiu de totes les centrals espanyoles, hi construirà un nou magatzem per a residus que estarà operatiu el febrer del 2011. La decisió s'ha pres per l'endarreriment del calendari per trobar un emplaçament definitiu on vagin a parar els residus del conjunt de centrals espanyoles. Enresa manté que aquest magatzem serà provisional, tot i que alguns alcaldes de la zona i entitats ecologistes no s'ho creuen i ja han mostrat el seu desacord.

Ecologistes en Acció ha denunciat que el pla d'Enresa passa per construir tres contenidors modulars transportables, on s'emmagatzemarien els residus en sec. Aquests contenidors es muntaries a l'aire lliure sobre una planxa de formigó a l'interior del recinte de la central, de la mateixa manera que es fa a les plantes de Zorita i Trillo. L'organització ecologista és contrària a la construcció d'aquest magatzem, ja que considera que permetria a les centrals tarragonines continuar en actiu uns anys més, i creuen que el deteriorament de les plantes aconsella que es tanquin i desmantellin.

Anar al contingut