La central nuclear d'Ascó
La central nuclear d'Ascó
Ascó

Ascó I registra un vessament de 25.000 litres d'aigua contaminada a l'interior de la planta

La central nuclear Ascó I, parada per a la recàrrega de combustible, ha registrat un vessament d'uns 25.000 litres d'aigua contaminada des del sistema refrigerant fins al clavegueró de l'edifici de contenció, sense repercussions per als treballadors i el medi ambient, segons ha notificat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Actualitzat
El vessament va tenir lloc el passat dijous durant el calibratge d'un dels quatre canals de la recirculació semiautomàtica en què es va produir l'obertura no desitjada d'una vàlvula motoritzada d'aïllament dels claveguerons. Com a conseqüència del vessament, es va mullar el calçat de 14 treballadors que en aquell instant eren a la zona. El control radiològic que se'ls va practicar no va registrar contaminació.

La central nuclear ha emprès les mesures radiològiques reglamentades sense que s'hagi detectat increment en les lectures dels monitors situats a la zona i la planta continua amb les activitats del programa de recàrrega.

El CSN enviarà, durant els pròxims dies, una inspecció reactiva per investigar les causes del succés. Tanmateix, assenyala que l'esdeveniment no ha tingut repercussió per als treballadors de la planta, la població o el medi ambient.
Anar al contingut