Ascó

Ascó és el primer poble de la Ribera d'Ebre que recupera les festes amb bous

Ascó és el primer poble de la Ribera d'Ebre que recupera les festes amb bous. Durant els pròxims tres dies, les "vaquilles" tornaran a ser les protagonistes de les festes del municipi. L'Ajuntament ha hagut de demanar autorització per poder fer les festes.

RedaccióActualitzat
Ascó és la primera localitat de la comarca de la Ribera d'Ebre que ha recuperat les festes amb bous. Durant els pròxims tres dies els bous tornaran a ser els protagonistes de les festes del municipi. L'Ajuntament ha hagut de demanar autorització per als dos anys vinents per poder fer les festes. Feia 30 anys que no es feien correbous al municipi.

Segons el consistori, no es tracta d'una maniobra per cridar l'atenció dels turistes, sinó que es vol recuperar una tradició molt estesa al Baix Ebre i el Montsià. El consistori ha assegurat que els responsables compliran tots els requisits per assegurar el bon tracte als animals.

El Regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Festes, Pau Daniel Serrano, ha explicat a Catalunya Ràdio que abans si no hi havia "vaquilles", no hi havia festa. Serrano la considera una tradició "molt maca", que encara recorden. El regidor ha dit també que hi ha unes generacions que no han pogut gaudir mai de la festa i que, per tant, el desig d'aquestes generacions ha fet possible recuperar la tradició.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut