Atletisme

Asafa Powell supera la decepció del Mundial i signa un nou rècord dels 100 m amb una marca de 9.74

Asafa Powell va decebre en la final del Mundial però ha demostrat que ell i només ell contina sent l'únic fill del vent. El jamaicà ha aconseguit un nou rècord del món dels 100 metres en polvoritzar la seva pròpia marca de 9.77 i signar un temps de 9.74. Fins ara Powell compartia el rècord amb Justin Gatlin, però la seva espectacular actuació a Itàlia l'ha entronitzat com l'home més ràpid de la història. Powell va ser bronze a Osaka en perdre la final dels 100 metres per darrere de Tayson Gay i Derrick Atkins. El jamaicà ha aconseguit aquest temps en una de les semifinals de la cita internacional de Rieti.

Actualitzat

Powell ha sortit disparat des del carril cinc i ràpidament s'ha situat al capdavant de la cursa. Disputats els primers vint metres semblava que el jamaicà es relaxava, buscant la victòria còmoda, però la sorpresa ha estat majúscula quan en creuar la meta ha parat el cronòmetre en uns espectaculars 9.74.

Des de l'any 2006, Powell tenia el rècord dels 100 metres amb un temps de 9.77. Una marca que ell mateix va establir el 2005 i que un any després igualaria Justin Gatlin. El nord-americà, però, continua afectat per un escàndol de dopatge i continua sense competir.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut