Arxiven per primera vegada la investigació d'un alcalde per l'1-O, el de Mollerussa

La fiscalia va obrir diligències contra Marc Solsona per haver cedit locals municipals per acollir col·legis electorals

RedaccióActualitzat

La fiscalia ha arxivat les diligències obertes contra l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, per l'1-O. És la primera vegada que arxiven la causa d'un alcalde en relació amb la cessió de locals municipals per acollir els col·legis electorals al referèndum.

L'alcalde de Mollerussa assegura que se sent alleujat i que espera que s'acabin arxivant les diligències obertes a la resta d'alcaldes de Catalunya que també van cedir locals.

Marc Solsona, durant la compareixença informativa (ACN)

Marc Solsona, del PDeCAT, va ser un dels primers alcaldes a anar a declarar, dels 70 que ja ho han fet fins ara.

"A nivell personal, sento un alleujament important perquè no sabíem com podia acabar tot plegat, però en qualsevol cas, vull creure que és el primer de molts arxivaments de la causa de l'1 d'octubre, i que això ha de ser positiu a l'hora d'encarar el procés judicial dels pròxims mesos."

Marc Solsona va declarar a Barcelona el 19 de setembre davant la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la seva condició d'aforat, com a diputat al Parlament. El mateix dia també van anar a declarar dos batlles més al Jutjat de la Seu d'Urgell, els de Pont de Suert i Oliana. En total, la investigació de la fiscalia per l'1-O va afectar 700 alcaldes.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut