Barcelona

Arxiven les querelles contra els Mossos pels documents que duien a la incineradora

El jutjat 22 de Barcelona desestima que els Mossos haguessin investigat els denunciants per raons polítiques

RedaccióActualitzat

El jutjat 22 de Barcelona ha arxivat les querelles presentades contra els Mossos d'Esquadra relacionades amb la documentació que van portar a incinerar el 26 d'octubre del 2017.

Aquell dia un considerable desplegament de la Policia Nacional a la incineradora del Besòs va impedir que els Mossos cremessin els documents de la Comissaria d'Informació.


Documentació intervinguda per ordre de l'Audiència Nacional

Després que arribés des de Madrid una ordre de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, els agents del cos estatal van acabar enduent-se una trentena de caixes de documentació.

Posteriorment, persones que apareixien en els documents, que havien estat investigades pels Mossos, van presentar querelles, acusant-los d'haver-ho fet per motius polítics.

Notícia relacionada: El secretari d'un sindicat de Mossos vol que s'investigui si el van espiar​

Crema rutinària de documents

El jutge considera que les explicacions aportades per la policia catalana ho han desmentit i per això ha arxivat les querelles. A més, assegura que els Mossos d'Esquadra van obtenir tota la informació per mitjans legals.

També fa constar que quan es va prendre declaració al comissari d'Informació dels Mossos, les parts que acusen no li van preguntar si les investigacions fetes havien servit per a una finalitat política.

Els Mossos van argumentar des d'un primer moment que es tractava d'una crema rutinària de documentació obsoleta.

Notícia relacionada: Mossos i Policia Nacional: dues versions del suposat espionatge a polítics catalans


El dia abans del 155

Els fets van passar just el dia abans que el Parlament de Catalunya fes la proclamació de la república catalana i que el govern de Mariano Rajoy activés l'article 155 de la Constitució.

Segons una informació periodística de fa un any, entre la documentació intervinguda aquell dia el jutjat 13 de Barcelona hi hauria trobat suposades anotacions comptables que provarien el desviament de diners públics a l'organització del referèndum.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut