Arxiven l'agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona en no identificar-ne l'autor
Xavier Martínez, un dels agredits, en una imatge del trau que li va provocar l'agressió

Arxiven l'agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona en no identificar-ne l'autor

L'Observatori contra l'Homofòbia ja s'ha ofert per presentar un recurs contra la decisió del jutge

ACN / RedaccióActualitzat

No s'ha pogut identificar cap dels agressors. Aquest és l'argument que ha utilitzat el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona per arxivar provisionalment l'agressió homòfoba del passat mes de juny al parc Joan Miró, quan un grup de joves va atacar una parella de nois mentre es feien petons en un banc.

Una de les víctimes, Xavier Martínez, ha lamentat el desenllaç en una publicació a les xarxes socials: "Com era d'esperar, quedarà en no res".


En el seu moment, els nois agredits ja van rebutjar la decisió dels Mossos d'Esquadra d'obrir la investigació per robatori, descartant que l'atac estigués motivat per la seva condició sexual, tot i que les víctimes asseguren que el grup que els va atacar no els va intentar prendre res i que les agressions van començar després que la parella es fes un petó. Poc després de l'agressió, Xavier Martínez ho va denunciar a través de Twitter:


L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ja s'ha ofert per presentar un recurs contra la decisió del jutge. En declaracions a l'agència EFE, el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha lamentat la decisió del jutge i ha posat a disposició de la parella els serveis jurídics de l'organització "per dur a terme els recursos convenients perquè s'elimini l'arxivament provisional del cas i perquè la policia continuï amb la investigació."

"Arxivaments com aquest generen frustració en les víctimes i no ajuden a combatre la infradenúncia. És imprescindible esgotar totes les vies possibles perquè les agressions contra el colectiu LGTBI no quedin impunes."

Rodríguez ha recordat que "les agressions LGTBIfòbiques han augmentat un 40% respecte a l'any passat, en especial a la ciutat de Barcelona."

ARXIVAT A:
HomofòbiaLGTBIMossos d'EsquadraPolicial
Anar al contingut