Queden sense identificar els autors de l'atac al centre LGTBI de Barcelona (ACN)
Queden sense identificar els autors de l'atac al centre LGTBI de Barcelona (ACN)
Barcelona

Arxiven la investigació sobre l'atac del centre LGTBI de Barcelona

La investigació no ha pogut identificar cap persona sospitosa de cometre els fets

Actualitzat

La investigació de l'atac del local del centre LGTBI de Barcelona ha quedat arxivat perquè no s'ha pogut identificar cap persona com a autor dels fets que van passar a finals del mes de gener.

L'Ajuntament de Barcelona va presentar una denúncia al jutjat de delictes d'odi. Ara, la fiscalia d'aquest jutjat ha arxivat les diligències d'investigació.

Ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos d'Esquadra han trobat els sospitosos de l'atac, en el qual es van trencar els vidres de l'entrada principal i es van fer pintades en què es podia llegir "Esteu morts".

 

Es van trencar vidres i es van fer pintades homòfobes amb símbols feixistes

 

Les imatges recollides per les càmeres de seguretat no han servit de res. La Guàrdia Urbana ha fet comprovacions en càmeres de seguretat properes al lloc, però no ha trobat imatges dels fets. Sí que van contactar amb un testimoni que va explicar que havia vist dues persones vestides de negre i encaputxades, però no va aportar més detalls que en permetessin la identificació.

També es va investigar la grafologia de les pintades i van demanar als Mossos si coincidia amb alguna que tinguessin registrada de fets anteriors, indagació que tampoc no ha donat resultat.

 

Els veïns van reaccionar amb missatges de suport a l'existència del centre LGTBI al barri

 

Els fets van passar la matinada del diumenge 27 de gener, una setmana després de la inauguració del centre al carrer de Comte Borrell, al barri de Sant Antoni.

Els veïns del barri van respondre donant suport al centre el mateix dia de l'atac, mentre que l'endemà una concentració va reunir un miler de persones, entre les quals hi havia l'alcaldessa Ada Colau i la portaveu del govern, Elsa Artadi, que van condemnar l'atac. El rebuig de l'alcaldessa era ferm quan va dir: "No hi haurà impunitat. Farem el que calgui."

Ara sembla que, si no hi ha més pistes, aquest atac homòfob quedarà sense càstig.

 

Una concentració, amb Ada Colau i Elsa Artadi, va condemnar l'atac al centre

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Delicte d'odiJudicialMossos d'EsquadraHomofòbia
Anar al contingut