Alguns dels docents a l'entrada del jutjat de la Seu d'Urgell, on van anar a declarar
Lleida

Arxiven la causa contra els 8 mestres de la Seu investigats per delicte d'odi per l'1-O

Al març, el jutjat d'instrucció ja va arxivar la causa contra 6 d'aquests docents, però la va mantenir oberta contra dues mestres

RedaccióActualitzat

Arxivada la causa contra els vuit mestres de la Seu d'Urgell investigats per un delicte d'odi. Així ho ha acordat l'Audiència de Lleida, que considera que els fets denunciats no són constitutius del delicte que se'ls imputava.

Van ser algunes famílies d'alumnes, entre les quals hi havia guàrdies civils, les que van denunciar-los per suposats comentaris ofensius contra l'actuació policial l'1 d'octubre.

La decisió de l'Audiència se suma a la que el jutge de la Seu va prendre al març, a la causa contra sis dels vuit docents. Va mantenir obertes les diligències a dues professores de Primària del col·legi Mossèn Albert Vives de la capital alturgellenca, a qui ara també se'ls ha arxivat el cas, i per tant, la carpeta queda del tot tancada.

Segons l'Audiència de Lleida, els comentaris "desafortunats" que es poguessin fer després de l'1-O o el fet que, fins i tot, s'arribés a produir "algun incident aïllat" no es poden considerar constitutius d'un delicte d'odi.

La interlocutòria també fa referència a les investigacions dutes a terme pel Departament d'Ensenyament arran de la denúncia, que va determinar que la convivència a les aules era normal.

A més, també afirma que alguns pares dels menors que presumptament es van veure afectats pels comentaris van declarar que els seus fills "no tenien cap problema amb els seus companys, ni amb els professors" i que anaven als seus centres amb total normalitat.

ARXIVAT A:
Educació Delicte d'odiReferèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut