Professors que han anat a declarar
Professors que han anat a declarar
La Seu d'Urgell

Arxiven la causa contra 6 dels 8 professors de la Seu que van parlar de l'1-O a classe

El jutge pren la decisió després que la fiscalia va sol·licitar al gener que s'arxivés per a aquests sis professors, en veure indicis de delicte en només dos dels mestres

Actualitzat

El jutge de la Seu d'Urgell ha arxivat la causa penal contra sis dels vuit professors de la capital de l'Alt Urgell per un delicte d'incitació a l'odi en l'àmbit escolar. En canvi, manté oberta la investigació contra les altres dos docents de Primària del Col·legi Mossèn Albert Vives.

El jutge ha pres aquesta decisió després que la fiscalia va sol·licitar al gener que s'arxivés per a aquests sis professors en veure indicis de delicte només en dos dels mestres investigats. La fiscalia veu indicis que dues professores del Mossèn Albert Vives van incitar a odiar la Guàrdia Civil per uns suposats comentaris fets a classe després de les càrregues de l'1 d'octubre.

La fiscalia veu indicis que dues professores de Primària del Col·legi Mossèn Albert Vives van incitar a odiar la Guàrdia Civil per uns suposats comentaris fets a classe després de les càrregues de l'1 d'octubre, i per això demana al jutge de la Seu que mantingui l'acusació contra elles.

Tots van declarar després que es van presentar 11 denúncies per haver fet comentaris a classe sobre l'1 d'octubre. La majoria de denúncies les van presentar guàrdies civils i familiars seus que tenen els fills escolaritzats en aquests centres i asseguraven que els menors van patir humiliacions, insults i, fins i tot, agressions fora de l'escola. Seria el cas, asseguren, d'un alumne, fill d'una agent de la Guàrdia Civil.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàDelicte d'odiReferèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut