Gent tallant l'AP-7 a Girona el novembre del 2019 convocats per Tsunami Democràtic
Tall de l'AP-7 el novembre del 2019 a l'altura de Girona (ACN/Gerard Vilà)
Girona

Arxiven la causa a 48 dels 52 investigats pel tall de Tsunami Democràtic a l'AP-7 a Salt

El jutge considera que no hi ha indicis sòlids per poder tirar endavant l'acusació, però la decisió admet recurs

RedaccióActualitzat

El jutjat ha arxivat la causa contra 48 dels 52 investigats pel tall de l'AP-7 de Tsunami Democràtic a Salt, el novembre del 2019.

Segons la interlocutòria del jutge, no ha quedat acreditat, amb els informes que va presentar la policia espanyola, que els encausats llencessin objectes contundents o cremessin contenidors i, per tant, no s'aguanta la causa per desordres públics oberta contra ells. "No hi ha indicis sòlids per pensar amb un mínim de seriositat que prosperarà una acusació", argumenta. 

Per això ha decidit arxivar el cas per a 48 dels investigats, però manté la investigació oberta per a 4 persones més. Tant als uns com als altres se'ls acusa de desordres públics, però l'informe presentat contra els últims és dels Mossos d'Esquadra, molt més detallat.

La resolució no és ferma i es pot recórrer.


200 investigats més a Figueres

A banda d'aquesta causa, n'hi ha una altra d'oberta al jutjat número 4 de Figueres pel tall previ al de Salt, que es va fer al Pertús. En aquesta causa hi ha 200 persones més investigades, també acusades de desordres públics.

En protesta per la sentència del procés, Tsunami Democràtic va interrompre primer la circulació a la part fronterera de l'autopista. Al cap d'unes hores, la mobilització va canviar de lloc. Unes 2.000 persones van arribar a participar en l'acció, però amb l'arribada de la nit es van anar reduint. 

Mig miler de persones van passar la nit a l'autopista l'AP-7 a l'altura de Salt, en tendes de campanya o dins dels vehicles. A primera hora del matí, després de 13 hores d'acció de protesta, Tsunami Democràtic va anunciar el final de l'acció.

 

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut