La imatge que ha publicat Éric Abidal al seu Twitter recuperant-se al costat del seu cosí després del trasplantament de fetge. (HORITZONTAL)
La imatge que va publicar Éric Abidal al seu Twitter recuperant-se al costat del seu cosí després del trasplantament de fetge (ACN)
Barcelona

Arxivat el cas Abidal: no es reobrirà la investigació sobre el seu trasplantament

Tot i que ho havia sol·licitat la Fiscalia, la jutge considera que no hi ha proves que ho justifiquin

Actualitzat

Es confirma l'arxivament de la investigació pel trasplantament d'Éric Abidal. La jutge ha descartat reobrir la investigació que ja va arxivar en el seu moment, tot i que al juliol li va demanar la Fiscalia.

El ministeri fiscal proposava que el cosí de l'exfutbolista, donant del fetge que se li va trasplantar, se sotmetés a un examen mèdic per descartar presumptes irregularitats. També demanava que declarés en qualitat de testimoni.

La fiscalia volia reobrir el cas per la presumpta compra d'un fetge per a Abidal per part del llavors president del FC Barcelona, Sandro Rosell.

La petició derivava d'unes converses intervingudes a l'expresident del Barça en la causa per blanqueig de capitals que instrueix contra ell l'Audiència Nacional, que apuntaven a una suposada compra il·legal.

 

 

 

 

La magistrada considera que no hi ha noves proves que justifiquin reobrir una investigació que ella mateixa va arxivar el mes d'abril passat, sense que llavors s'hi oposés el ministeri fiscal.

En la interlocutòria raona, a més, que la petició de la Fiscalia no tindria èxit, ja que a França, on resideix el cosí d'Abidal, la venda d'òrgans no constitueix delicte i això n'impediria la imputació, un pas indispensable per obligar-lo a sotmetre's a un examen mèdic.

La jutge també recalca que tota la informació mèdica que la Fiscalia qüestionava està en regla. Es tracta dels documents que en el seu moment va facilitar l'Hospital Clínic, on es va fer el trasplantament, i on no constava la còpia del passaport del cosí d'Abidal.

 

 

Al juliol, l'Organització Nacional de Trasplantaments va concloure que el cas d'Abidal es va realitzar "conforme a la llei" i a la bona pràctica clínica, després de revisar "tots i cadascun dels passos del procés". També l'Hospital Clínic de Barcelona va defensar que el procés es va practicar amb totes les garanties.

"El mal ja està fet"

L'advocat de Rosell ha confirmat l'arxivament del cas per Twitter i ha denunciat que el mal a les persones, "sobretot a Sandro Rosell" "ja està fet".

 

El trasplantament de l'exfutbolista del Barça i actual secretari tècnic del club es va fer el 2012 per la via pública a l'Hospital Clínic de Barcelona, tot i que la seva recuperació es va dur a terme a les instal·lacions privades BarnaClínic.

ARXIVAT A:
JudicialAbidal
Anar al contingut