La Rosario, la dona de 97 anys desnonada per error, recordant temps d'abans
La Rosario mirant les imatges d'un àlbum de fotos que encara conserva

Arxivat el cas de la Rosario, desnonada per error: "Encara no sabem on són les coses"

El jutjat núm. 2 de l'Hospitalet ha arxivat la denúncia pel desnonament de la Rosario. Consideren que no hi ha delicte penal

El febrer passat van desnonar la Rosario, de 97 anys, fruit d'una "negligència". Van buidar casa seva on portava 60 anys vivint i no ha quedat rastre de les seves pertinences, ni del diari on escrivia les seves memòries. La confusió entre àtic i sobreàtic va portar que desnonessin el pis incorrecte. Ara, la justícia ha arxivat el cas sense que hagi pogut recuperar cap pertinença.

La comitiva va entrar al pis, van canviar el pany i van baixar al carrer alguns electrodomèstics mentre la Rosario passava uns dies a casa del seu fill. 

"La rentadora, el microones, els tres llits, els matalassos, llençols, coixins, tot... S'han emportat el quadre del meu marit també"

El jutjat d'instrucció número 2 de l'Hospitalet de Llobregat ha arxivat la denúncia per desnonament que la Rosario i el seu advocat van interposar per delicte penal. La jutgessa considera que no hi ha delicte, confirma que va ser un error, però descarta la via penal, ja que no hi havia voluntat de delinquir o equivocar-se.

La jutge apunta que l'edifici no estava ben identificat. La comitiva assegura que va preguntar a una veïna i els va confirmar que era l'àtic primera. Diuen que, quan van entrar, la casa mostrava signes que no hi vivia ningú.

La Rosario va poder tornar a casa seva, però no ha recuperat les pertinences

"Cal fer justícia"

La família de la Rosario haurà de reclamar una indemnització dels danys per la via civil, una compensació pels danys morals i pels béns perduts. Però l'advocat, Jesús Rodríguez, ha explicat al Planta Baixa de TV3 que vol que "es faci justícia cap a les persones responsables de l'aberració comesa contra la Rosario".


Amb l'advocat estan preparant un recurs de reforma i apel·lació, consideren que la jutge s'ha basat en un informe "partidista" al qual "falta neutralitat". A l'informe, la jutge acusa els demandants de moure's per "interès econòmic", explica l'advocat.

La Rosario ha hagut de passar uns dies ingressada a l'hospital. L'advocat assegura que el seu ingrés té una relació directa amb l'angoixa pel desnonament.

"Entenem que és fruit del nerviosisme i l'ansietat de tota la situació. Encara està convalescent i descansant tot el que pot."

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut