L'operació Pandora es va saldar amb 11 detinguts el 2014
L'operació Pandora es va saldar amb 11 detinguts el 2014
Barcelona

Arxivada l'operació Pandora contra suposat terrorisme anarquista

La magistrada no veu indicis de delicte concloents contra els investigats -set dones i quatre homes- que es vinculaven amb una organització criminal

RedaccióActualitzat

El cas Pandora queda en no res. La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha arxivat el cas dels detinguts per terrorisme anarquista. La magistrada no veu indicis de delicte concloents contra els investigats -set dones i quatre homes- que es vinculaven amb una organització criminal.

La resolució arriba després de 3 anys d'investigacions, d'intervenir els telèfons dels investigats i d'analitzar l'informe policial. La jutge descarta que estiguessin preparant cap acció terrorista i només els vincula amb grups anarquistes. D'aquesta manera, es tanca la causa contra la desena de persones que la policia va detenir el 2014 a Barcelona en una espectacular operació en què els agents van irrompre de matinada en una casa ocupada, l'anomenada Kasa de la Muntanya.

La policia els atribuïa atacs a sucursals bancàries, dues cartes bomba i els explosius col·locats a la catedral de La Almudena de Madrid i a la basílica del Pilar de Saragossa.

L'octubre del 2015 es van fer deu escorcolls més, en llocs com l'Ateneu Llibertari de Sants i el barri de Sant Andreu. Es tractava de la segona part del cas Pandora. Els Mossos d'Esquadra van detenir nou persones. Finalment, el juny del 2016 es va arxivar la causa, també per falta de proves.

Anar al contingut