Arxivada la investigació contra Albert Benaiges: els abusos sexuals han prescrit

L'excoordinador del futbol base del Barça no haurà de respondre davant la justícia per les 16 denúncies presentades

Redacció / AgènciesActualitzat

El jutjat d'instrucció número 12 de Barcelona ha arxivat el cas d'abusos sexuals contra l'excoordinador del futbol base del Barça i exprofessor de l'Escola Barcelona Albert Benaiges perquè totes les denúncies han prescrit, segons ha avançat el diari Ara i han confirmat a l'ACN fonts del TSJC.

En la seva interlocutòria, el jutge cita 16 denúncies de situacions viscudes entre 1980 i 1999. El cas el va destapar el mateix diari amb una seixantena de testimonis que explicaven que durant més de dues dècades Benaiges va abusar sexualment d'alumnes de l'escola.

L'home va ser apartat del Barça quan el club es va assabentar de la investigació periodística. L'entitat també va anunciar que treballaria conjuntament amb els Mossos per aclarir si també havia comès abusos al club.


Una seixantena de testimonis

Durant aquest temps, els Mossos d'Esquadra l'han estat investigant per haver abusat sexualment de menors durant 20 anys. Els fets els va destapar el diari Ara, després que les víctimes van fer el pas per exposar públicament el seu antic professor.

Seixanta testimonis han acusat Benaiges d'abusos sexuals i vexacions a menors. Aquestes pràctiques s'haurien comès a l'Escola Barcelona durant els anys 80 i 90, on compaginava la seva responsabilitat al Barça amb la feina de professor d'Educació Física.

Tres testimonis van explicar a TV3 i Catalunya Ràdio què van viure quan eren petits a l'Escola Barcelona.


Com demanar ajuda

Tots els contactes sexuals entre una persona major d'edat i un menor de 16 anys són delicte i, en cas de sospita o saber que hi ha una situació d'aquest tipus, sempre s'ha de denunciar a la Fiscalia, als jutjats de guàrdia o en un centre de salut.

Es pot trucar al telèfon gratuït del Servei d'Informació i Orientació Telemàtica a la Víctima del Delicte de Catalunya, el 900 12 18 84, o enviar un correu electrònic a infovictimesdelicte.justicia@gencat.cat.

I, en cas que l'agressor sigui un altre menor, s'ha de recórrer a la Fiscalia o trucar al telèfon de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), o a Infància Respon (telèfon: 116 111).

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualAssetjament sexual Pederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut