Arxivada la causa contra Dani Mateo per mocar-se amb una bandera espanyola
Aquest gest va costar a Dani Mateo anar a judici

Arxivada la causa contra Dani Mateo per mocar-se amb una bandera espanyola

El fet va passar en un gag del programa "El Intermedio"

RedaccióActualitzat

El titular del jutjat d'instrucció 47 de Madrid ha arxivat la causa contra l'humorista Dani Mateo, que va ser dut a judici per mocar-se amb una bandera espanyola en un programa d'humor de La Sexta. Aquest dimecres al matí, la Fiscalia ja havia demanat l'arxivament de la causa. La denúncia la va posar l'organització Alternativa Sindical de Policia.

El jutge ha al·legat que no té prou proves per imputar-li un delicte d'odi ni tampoc d'ultratge a la bandera. Apel·la a la llibertat d'expressió. Considera que mocar-s'hi, anomenar-la "drap que es ven als 'xinos'" i tirar-la a terra són "actes denigrants" i, per això, "no es podien rebutjar de ple" les denúncies presentades contra Mateo sense que aquest "aclarís el sentit de la crítica i si hi havia ànim d'ultratge, perquè amb l'humor també es pot ultratjar i injuriar persones i símbols".

Però el jutge assenyala que si el ministeri fiscal "considera que l'ànim còmic" de Mateo "no va ser el d'ultratjar", no sembla "raonable" continuar el procediment. Segons el magistrat, l'acció de Mateo va ser una "actuació humorística en un mitjà públic i amb nombrosíssima audiència, molt desafortunada i provocadora", però que es troba dintre del seu dret a la llibertat d'expressió.

El jutge decreta el sobreseïment provisional i l'arxiu de les actuacions, "sense perjudici de les accions civils que, en el seu cas, puguin correspondre al perjudicat". La resolució es pot recórrer.

Quan ha sabut que la Fiscalia demanava l'arxivament del cas, Dani Mateo ha fet un tuit irònic en referència a l'exili:

 

 

El cas es remunta al novembre passat, quan Mateo es va mocar amb una bandera espanyola en un gag del programa "El intermedio". El fet va provocar, a més de la denúncia, amenaces i boicots comercials a l'humorista.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Judicial
Anar al contingut