Barcelona

Artur Mas: "Tenim un estat de matriu franquista que persegueix idees polítiques"

Artur Mas, Francesc Homs, Irene Rigau, Joana Ortega i Xavier Trias han fet una compareixença informativa com a "víctimes de la persecució de l'estat espanyol", han demanat la dimissió de Fernández Díaz i que s'arxivi la causa del 9-N contra ells

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmat que estem vivint "en un estat de matriu franquista que persegueix idees polítiques", Mas ha reclamat que la Fiscalia actuï d'ofici en relació a les converses del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, sobre la presumpta conspiració per trobar escàndols a ERC i CDC. L'expresident de la Generalitat ha dit que, si el ministre no plega, pensen presentar demandes judicials contra ell per aquestes revelacions difoses pel diari digital Público. "En un país normal de mínima qualitat democràtica, Fernández Díaz dimitiria abans del 26-J", ha apuntat Mas.

L'excap del govern ha fet una compareixença informativa acompanyat de l'exconseller i candidat de CDC, Francesc Homs; l'exconsellera Irene Rigau; l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias, com a "cares visibles dels que han estat víctimes de la persecució de l'estat espanyol", ha dit el mateix Artur Mas, que ha demanat que s'arxivi la causa del 9-N contra ells.

Artur Mas ha carregat contra l'estat espanyol en el sentit que conserva tics autoritaris provinents del franquisme:

"Aquestes gravacions són una prova molt evident, no la primera, d'aquesta espècie de contuberni que hi ha de nivell governamental, espanyol s'entén, policial, judicial i mediàtic, i que respon al fet que subsisteix encara un estat de matriu franquista. Un estat que no respongués a aquests tics del que havia estat la dictadura del general Franco difícilment es comportaria com s'està comportant l'estat espanyol en aquest moment per part d'alguns dels seus principals representants. Un estat de matriu franquista vol dir un estat que persegueix i vol destruir persones per defensar idees polítiques."

I ha afegit:

"Nosaltres no hem defensat mai cap idea violenta, simplement hem defensat idees polítiques, construir un estat per a Catalunya, i aquells que més ens hem mullat i hem donat la cara per això, responent a aquest anhel molt majoritari de la societat catalana, aquests ara som els perseguits i els que se'ns vol destruir, precisament per defensar idees polítiques."

Mas considera que Fernández Díaz és el cap de la cúpula d'aquesta presumpta conspiració i que hauria de plegar, tal com ja ha dit poc abans el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"Dimissions immediates i en cadena"

A la tarda d'aquest dimecres Mas ha insistit en les crítiques al PP i a Fernández Díaz, dient que les filtracions són "la prova del que CDC venia denunciant des de fa temps":

"En un país de tradició democràtica i de cultura i maduresa democràtica, hauria comportat dimissions immediates i en cadena. I aquí els agressors, els que munten tot això, els que fan els dossiers, els que calumnien, encara reclamen com a víctimes, imagineu-vos, que els deixem de fer operacions de conspiració contra ells. Però quins nassos!"

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut