Artur Mas al "Preguntes freqüents"
Artur Mas al "Preguntes freqüents"
Barcelona

Artur Mas recorda a Felipe González que ell ja demanava el 155 pel 9N

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas ha passat aquesta nit pel "Preguntes freqüents" i ha repassat l'actualitat política a Catalunya.

Mas ha estat molt dur amb Felipe González quan li ha recordat que l'expresident espanyol ja demanava el 155 quan es va fer la consulta del 9N:

"El gran demòcrata d'esquerres per consultar a la gent. Perquè va ser consultar a la gent, jo diria, allò no va ser un cop militar. Allà no hi havia metralletes, ni hi havia pistoles. Era una consulta no vinculant des del punt de vista jurídic. La gent d'un país que s'havia mobilitzat d'una manera extraordinària per reclamar de ser escoltat".

"I això justificava aplicar un article que en el fons el que fa és usurpar les funcions legítimes i, afegeixo, constitucionals d'un poble, com el poble català? I això ho diu un d'esquerres i demòcrata? Quines penques!".

Mas pensa que a Madrid volen noves eleccions, i ha dit que el govern espanyol no respecta el resultat i demana un president viable: 

 

"Jo crec que aquest moment hi ha gent a Madrid que probablement no veuen malament que es repeteixin les eleccions a Catalunya... és Madrid que té ganes de fer noves eleccions perquè en els fons no accepten les eleccions del 21 de desembre".

 

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha afanyat a contesta aquestes declaracions. Via Twitter ha qualificat de barbaritat la insinuació d'Artur Mas:

 


El líder del PDeCAT també ha argumentat que ara ja se sap que Espanya és capaç d'anar a totes.

"Ja sabem que fins i tot que 40 anys i escaig de mort Franco i de pertànyer a la Unió Europea amb tot el que això significa, aquí es pot acusar de rebel·lió a algú que ha promogut un referèndum".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut