El Tribunal de Comptes augmenta en 42.000 euros la condemna contra Artur Mas pel 9N
Artur Mas en una entrevista recent a TV3

Artur Mas haurà de pagar 42.000 euros més per haver organitzat el 9N

El Tribunal de Comptes accepta un recurs de la Fiscalia i Societat Civil Catalana i imposa una multa que frega els 5 milions d'euros a Mas i 9 membres del seu govern

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

El Tribunal de Comptes ha decidit augmentar en 42.000 euros la multa contra Artur Mas i 9 membres més del seu govern pel 9N. Aquest òrgan fiscalitzador ha confirmat la condemna contra l'expresident de la Generalitat, Irene Rigau, Joana Ortega, Francesc Homs i altres dirigents de la Generalitat.

Entre tots, hauran de pagar 4.988.620,11 euros, una quantitat que representa 41.831 euros d'increment respecte a la condemna inicial. El tribunal ha decidit augmentar la quantitat després d'acceptar un recurs de la Fiscalia i associacions com Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució. El motiu de la pujada és que s'afegeixen noves partides de despeses a les inicials, referents a l'organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

Aquests gairebé 5 milions d'euros els han de pagar entre els 10 exmembres del govern. A cadascun li correspon una quantitat diferent d'acord amb les despeses que s'atribueixen a la seva responsabilitat. Ara bé, Artur Mas n'és el responsable solidari. Això vol dir que si la resta no poden fer front a la quantitat, ell haurà de respondre amb el seu patrimoni.

La decisió del Tribunal de Comptes no té res a veure amb la condemna del TSJC contra Mas, que l'inhabilita per a exercir càrrecs públics fins al 23 de febrer del 2020, pels mateixos fets.

Artur Mas ha opinat sobre aquesta sentència:

"Alguns estan patint la presó, altres estan patint l'exili i uns altres estem patint les conseqüències econòmiques de tot plegat. Aquesta resolució, aquesta sentència forma part de la vergonya de la repressió. És una vergonya, doncs, perquè ens estan condemnant també des del punt de vista econòmic. Simplement perquè en un moment determinat vam tirar endavant una sèrie de consultes."

ARXIVAT A:
Artur MasProcés catalàTSJC9N
Anar al contingut