El Cafè de la República

Artur Mas diu que podria no incorporar Duran al govern perquè necessita gent "de primera fila" a Madrid

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat no garanteix que el número 2 de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, formi part del seu executiu si arriba a governar després de les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre. En una entrevista a "El Cafè de la República", de Catalunya Ràdio, Artur Mas, ha precisat que els nacionalistes catalans no poden descuidar la política espanyola que es fa des del Congrés dels Diputats, on el líder d'Unió porta el pes de la federació.

Actualitzat
Artur Mas no ha descartat però sí que ha refredat les possibilitats que el número 2 de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, formi part d'un govern de CiU si la federació nacionalista arriba a governar després del 28 de novembre. Mas ho ha justificat pel seu paper a Madrid en el Congrés: "Necessitem persones també de primera fila en la política estatal". El líder de CiU ha fet aquestes declaracions quan ara fa uns quants dies a "El matí de Catalunya Ràdio" deixava la porta oberta a incorporar Duran en un futur govern de CiU.

A l'entrevista a "El Cafè de la República", Mas també ha valorat l'anunci del president José Montilla de no repetir l'experiència d'un tercer tripartit. El líder de CiU ha insistit, com ja va dir aquest cap de setmana, que Montilla incomplirà la promesa si torna a sumar amb Esquerra i Iniciativa.

A més, el líder de CiU ha contradit l'informe del pèrits de l'Agència Tributària segons el qual l'empresa Ferrovial hauria pagat comissions a Convergència a través del Palau de la Música. Mas ha dit que desconeix si la constructora va pagar favors polítics però ha assegurat que el seu partit no en va cobrar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut