Christiane Amanpour ha entrevistat Artur Mas a Madrid.
Christiane Amanpour ha entrevistat Artur Mas a Madrid.
Madrid

Artur Mas afirma que continua en el "wait and see" després del discurs de Felip VI

El president de la Generalitat afirma en una entrevista a la CNN que el nou rei farà de mitjancer per resoldre "el problema"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, està convençut que Felip VI es mourà per facilitar el diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. En una entrevista a la cadena nord-americana CNN, Mas s'ha declarant segur que el nou rei "intentarà fer alguna cosa per resoldre el problema" i ha advertit que el monarca no té poder executiu, amb la qual cosa el que espera d'ell és que faci medicació entre l'executiu de Mariano Rajoy i el seu. 

En l'entrevista amb Christiane Amanpour, el president ha assegurat que el millor escenari ara per Catalunya seria que el govern espanyol tolerés la consulta i que el més negatiu passaria perquè l'estat portés el referèndum al Tribunal Constitucional

Al matí, Mas s'ha limitat a dir que continua instal·lat en el "wait and see" (esperar i veure). Són declaracions que ha fet als periodistes després d'escoltar el discurs de Felip VI. En aquest discurs, el nou rei ha refermat la seva fe en la unitat d'Espanya i ha assegurat que "en una Espanya unida i diversa, basada en la solidaritat i el respecte, hi cabem tots".

El cap del govern català no ha participat de l'efusiu aplaudiment amb què els assistents a l'hemicicle han rebut Felip de Borbó, la reina Letícia i les seves filles, així com tampoc de l'ovació amb què s'ha respost el discurs del rei. Mas ha dit que no ha trobat "res nou" en el discurs del rei Felip VI i que li hagués agradat que hagués parlat d'un "Estat plurinacional". Aquest ha estat el motiu pel qual no ha aplaudit el discurs de Felip VI, segons ha dit.

Tant Mas com el lehendakari Iñigo Urkullu s'han posat drets, però sense afegir-se a l'entusiasme de la majoria de convidats. A la recepció posterior dels reis, Artur Mas ha saludat Felip VI i ha tingut una breu conversa.

Artur Mas ha assenyalat que ha conversat amb els reis i que ho ha fet en català, el que va "en la línia d'un Estat plurilingüístic", i que també ha parlat amb el president del govern, Mariano Rajoy, amb qui s'ha saludat "de manera protocol·lària" en la recepció, però sense abordar cap assumpte d'interès per a Catalunya.

Davant de la porta principal del Congrés, Artur Mas s'ha quedat sol esperant la sortida de la resta de presidents autonòmics, com el basc Iñigo Urkullu, el gallec Alberto Núñez Feijóo i l'andalusa Susana Díaz, amb qui ha parlat més estona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut