Elsa Artadi, aquest dimecres a "Els matins" de TV3
Elsa Artadi, aquest dimecres a "Els matins" de TV3

Artadi (JxCat): "Quin camí està sent molt útil? Posar l'Estat contra les cordes"

La líder de JxCat ha dit que espera que entre aquest dimecres i dijous es tanqui un acord per fer la investidura de Puigdemont

RedaccióActualitzat

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha afirmat aquest dimecres que l'estratègia de la seva formació política és "posar l'Estat contra les cordes". Entrevistada al programa "Els matins" de TV3, Artadi ha argumentat que aquesta estratègia és de les que ofereix "més garanties":

"Quin camí està sent molt útil, en la nostra opinió? Posar l'Estat contra les cordes, en el sentit que ells mateixos han d'estar rebentant, des de dins, el mateix estat de dret. I les contradiccions democràtiques i legals que nosaltres els estem posant ens sembla que és un recorregut molt important i que s'ha de fer."

Artadi ha assegurat que aquest forçament està tenint efectes dins de l'estat espanyol, però que en últim terme haurà d'arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans. Segons Artadi, aquesta és la via adequada:

"Tot aquest recorregut s'ha de fer, no podem renunciar a fer-lo, perquè és dels recorreguts que ens donen més garanties, ara mateix, de confrontació de manera pacífica, de reptar l'Estat, de dir: 'Nosaltres tenim els nostres drets i aquí s'estan violant dia sí dia no'."

En aquest sentit, Artadi ha assegurat que el que no farà JxCat és "autocensurar-se" perquè el TC "potencialment" pugui anul·lar lleis catalanes.

"Hem de buscar la unitat"

Pel que fa a les diferències d'estratègia amb ERC, la portaveu de Junts per Catalunya ha assegurat que entre aquest dimecres i aquest dijous es pot tancar un acord amb una "nova fórmula" per investir Carles Puigdemont:

"Hem de buscar la unitat, trobar un camí en què tots ens sentim còmodes. Hem avançat, les relacions són correctes, continuarem treballant al Parlament. Voldríem poder explicar públicament, si no aquesta tarda, demà, un acord."

Modificacions legals

Segons Artadi, la fórmula de l'acord segurament exigirà modificacions legals, i això impedirà que es pugui fer la investidura la setmana que ve. En tot cas, l'escenari que ha descrit ha evocat el ple del Parlament del 6 i el 7 de setembre:

"Modificar la llei de la presidència entenem que es pot fer per lectura única, però llavors ja entrem en filibusterisme i consells de garanties estatutàries, etc. Per tant, hem de veure quin calendari tindrem. Nosaltres controlem part del calendari però no el controlem tot, també s'ha de donar garanties a tots els diputats. Voluntat que sigui la setmana que ve? La nostra voluntat era que fos la setmana passada."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut