Pedro Sánchez i Quim Torra
Pedro Sánchez i Quim Torra
Barcelona

El president Torra anirà amb una proposta política a la trobada amb el govern Sánchez

L'executiu català espera que Torra i Sánchez acordin aquesta tarda un mecanisme de diàleg fluid

RedaccióActualitzat

Els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez es veuran a les 7 de la tarda a Barcelona, al Palau de Pedralbes. A la reunió hi participaran, a més dels dos presidents, tres consellers i tres ministres. Segons fonts de la Presidència, el president Torra anirà amb una proposta política a la trobada. La reunió es farà el dia abans del Consell de Ministres que es convoca a la capital catalana.

L'executiu de Torra aspira a aconseguir que el govern central desterri el 155 i comenci un mecanisme permanent i fluid de diàleg amb el govern espanyol.

En la compareixença posterior a la reunió del govern, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha explicat que, en principi, l'ordre del dia de la trobada està obert a qualsevol qüestió:

"Es va decidir que es podria parlar de tot, que tothom es podria expressar. Que seria una reunió per anar fixant prioritats. És molt important per al govern de la Generalitat veure com d'una manera endreçada però contínua transitem la via del diàleg"

Després de la trobada al Palau de Pedralbes hi ha previst un sopar de la patronal Foment del Treball. Les primeres protestes dels CDR estan convocades aquest vespre davant l'hotel on es fa la gala dels empresaris, a la Diagonal de Barcelona.

 

Elsa Artadi, aquest migdia, en la compareixença informativa posterior a la reunió del govern

 

Poc abans de la compareixença informativa, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Artadi reconeixia que l'objectiu és trobar fórmules de diàleg i que no creu que es pugui anar més enllà.

"Si aquest govern de Pedro Sánchez va per fer política o va per fer electoralisme de curt termini és si posem en marxa mecanismes perquè realment aquest diàleg pugui existir, que realment aquesta negociació es pugui començar. Pensar que avui sortirem amb un acord tancat de cap a on anem i quines coses... crec que no és realista."

La consellera ha dit que la trobada d'aquesta tarda és "una versió reduïda de cúpules de govern", amb la presència, ha dit, per part del govern central "el president Sánchez, la vicepresidenta Calvo i la ministra Batet, i per la nostra banda, el president Torra, el vicepresident Aragonès i jo mateixa".

Pel que fa al Consell de Ministres d'aquest divendres a Barcelona, Artadi sosté que la Llotja de Mar l'ha triada el govern espanyol i considera que és el pitjor lloc on es podia fer, perquè és al centre de la capital catalana i el dispositiu de seguretat afecta la mobilitat en unes dates ja molt complicades.


Moncloa insisteix que no és una reunió de govern a govern


La Moncloa ha confirmat aquest migdia la reunió entre Sánchez i Torra, a les set, al Palau de Pedralbes. Assenyala que, "paral·lelament a aquesta reunió", Carmen Calvo i Meritxell Batet tindran "un encontre de treball amb els seus interlocutors habituals" Pere Aragonès i Elsa Artadi. Un cop acabi "la cita" entre els dos presidents, la Moncloa diu que la ministra Batet compareixeà davant els mitjans informatius.

 

Adriana Lastra, als passadissos del Congrés

 

Sigui com  sigui, tant des del govern de Sánchez com des del mateix PSOE s'insisteix que la trobada d'avui no és de govern a govern. La vicepresidenta, Carmen Calvo, ho subratllava aquest dimecres. I aquest dijous, era la portaveu del grup socialista al Congrés, Adriana Lastra, qui assegurava que la trobada entre Sánchez i Torra no serà una reunió bilateral ja que perquè ho fos "hauria de donar-se entre dos governs de dos estats i no és el cas"

Als passadissos del Congrés, Lastra ha remarcat la importància de la reunió entre els dos presidents, acompanyats de ministres i consellers. Ha dit que confia que sigui una reunió "fructífera i que també simbolitzi la normalitat institucional."

 

ARXIVAT A:
Elsa ArtadiQuim TorraPedro SánchezProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut