La presidenta del grup de Ciutadans (C's) al Parlament, Inés Arrimadas, conversa amb el responsable d'un dels cellers participants a la Fi…
La presidenta del grup de Ciutadans (C's) al Parlament, Inés Arrimadas, conversa amb el responsable d'un dels cellers participants a la Fira del Vi de Rubí, el 29 d'octubre de 2016. Pla mig, (horitzontal)

Arrimadas vol que comenci una legislatura "amb un govern controlat i obligat a reformar Espanya"

ACN Rubí.-La líder de Ciutadans (C's) a Catalunya, Inés Arrimadas, confia que la nova legislatura comenci "amb un govern controlat i obligat a reformar Espanya" i afirma que bona part d'aquesta responsabilitat estarà en mans del seu partit. En declaracions als mitjans durant una visita aquest dissabte a la Fira del Vi de Rubí, la cap de la oposició al Parlament de Catalunya assegura que la formació taronja farà una oposició "constructiva i responsable" però també "exigent i controladora". "Hem fet els deures", ha dit referència al plec de condicions que C's va estendre a PP i anteriorment als socialistes per formar govern. Ha indicat que si s'acompleixen aquests requisits "la legislatura serà llarga i fructífera".

Inés Arrimadas ha recordat que de les 150 exigències al Partit Popular i el centenar que es van fer al PSOE es planteja una reforma d'Espanya "des d'un punt de vista molt pragmàtic", afirma. Sobre els socialistes, ha posat de relleu que, després de mesos, ara "s'hauran d'abstenir sense demanar res a canvi".La líder de C's no s'ha volgut referir a la renúncia de l'acta de diputat de Pedro Sánchez ja que les declaracions les ha fet una hora abans de la compareixença de l'exsecretari general del PSOE i, per això, per "prudència", no ha volgut fer cap valoració al respecte."No soc ningú per dir el que ha de fer el senyor Pedro Sánchez", ha indicat.Sobre sí que s'ha pronunciat és per l'absència del president Puigdemont a la reunió de presidents autonòmics que Rajoy vol convocar al Senat per tractar el sistema de finançament. Per això, ha demanat al cap de l'Executiu català "que deixi d'estar obsessionat amb la independència". "Si volen diàleg", ha afegit "que acceptin la mesa de negociació que ha estat una de les exigències que ha posat C's al govern del PP", ha sentenciat.Sense referir-se explícitament a les intencions del grup municipal de PDECAT a l'Ajuntament de Barcelona de sumar suports d'altres partits per fer fora el govern de Barcelona en Comú, la líder de C's, ha assenyalat que "necessitem una alternativa seria i sensata", que pot liderar Ciutadans. "Això, mentre el Govern es nega a defensar els interessos dels catalans i el PSC no se sap ben bé on està amb els senyors de Colau", ha dit. La presidenta del grup parlamentari de C's ha visitat la Fira del Vi de Rubí acompanyada de regidors a l'Ajuntament -actualment n'hi ha 4-, on prèviament ha parlat de qüestions que afecten el municipi i el Vallès, com la construcció de centres educatius o el futur de l'Hospital General. En aquest tema, Arrimadas, ha criticat la "improvisació" amb la que està actuant el conseller de Salut, Toni Comín, comunicant que farà una oferta de compra però sense que la propietat del centre en sàpiga res. "Per a nosaltres, la sanitat és una prioritat i no és una cosa que es pugui gestionar sense model i amb improvisacions com fa el senyor Comín", ha conclòs.

Anar al contingut