Inés Arrimadas i Francisco Igea

Arrimadas reitera que no investiran Sánchez malgrat la posició dels crítics

El líder de Ciutadans a Castella i Lleó, Francisco Igea, que forma part del sector crític, ha tornat a defensar aquest dimarts l'abstenció del partit

RedaccióActualitzat

El PSOE augmenta la pressió a Ciutadans perquè s'abstingui en la investidura de Pedro Sánchez, després de la crisi al partit d'aquest dilluns, amb tres dimissions en poques hores per discrepàncies amb l'estratègia de pactes de la direcció.

Aquest dimarts, Inés Arrimadas ha reiterat el seu "no" al PSOE i ha recalcat que el partit no ha canviat de rumb, sinó que el que ha canviat és el criteri de Toni Roldán, Francisco Igea -dirigent de la formació a Castella i Lleó- i Luis Garicano. Arrimadas ha tret ferro a la crisi interna que viu el partit en una entrevista a Antena3: "Tant de bo les crisis fossin per mantenir la mateixa posició". D'aquesta manera ha recordat que la votació sobre el veto a Pedro Sánchez -que la formació va fer abans de les eleccions- va tirar endavant per unanimitat, amb el vot dels crítics.

"Hi ha quatre persones d'una executiva de més de 30 que volen fer Sánchez president. En aquest partit es parla, es debat, es vota i podem discrepar, però a Roldán li desitjo el millor".

 

Francisco Igea, que aquest dilluns va ser un dels quatre membres del partit que van votar en contra del veto a Pedro Sánchez, ha assegurat que no pensa abandonar la formació i que l'"adolescència és una crisi necessària". En roda de premsa ha assegurat que "la crítica és possible (a Ciutadans) sense temor a res".

Però Igea, aquest dimarts, ha defensat l'alternativa de l'abstenció de Ciutadans a la investidura de Sánchez per frenar els acords amb els nacionalistes.

Aquest dilluns es va reunir l'executiva del partit i, tot i que no figurava a l'ordre del dia, es va sotmetre a votació l'estratègia sobre el veto a la investidura de Sánchez. Javier Nart, que aquest dilluns va plegar de l'executiva, i el cap de llista a les europees, Luis Garicano, van sol·licitar aquesta votació.

Javier Nart

 

La votació arribava després que Toni Roldán, vicepresident econòmic de Ciutadans, anunciés que deixava el partit i l'escó pel "gir a la dreta" de la formació.

En aquest sentit, Inés Arrimadas ha justificat la postura de la direcció pels "pactes de la infàmia" del PSOE en municipis catalans, el País Valencià, les Balears i Navarra. Segons la líder del partit, el PSOE està esperant tancar els pactes en les comunitats per abordar un pacte d'investidura amb l'independentisme i Podem. 

Arrimadas a criticat també el "teatret" i les "lliçons de moral" provinents del PSOE davant la crisi del partit.

ARXIVAT A:
Cs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut