La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en un acte la setmana passada a Jerez
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en un acte la setmana passada a Jerez
Barcelona

Arrimadas reclama la presidència del Parlament per evitar "barbaritats separatistes"

La cap de llista de Ciutadans també ha assegurat que "no descarta absolutament res" si finalment les formacions sobiranistes "no es posen d'acord" per formar govern

Actualitzat

La líder de Ciutadans i guanyadora de les eleccions del 21D, Inés Arrimadas, ha reiterat que la formació taronja "ha de presidir el Parlament" en la propera legislatura. Per Arrimadas, que Ciutadans presideixi la cambra serviria "per evitar que els partits separatistes repeteixin les mateixes barbaritats" que considera que han dut a terme durant la passada legislatura.

En una entrevista a Onda Cero, la candidata de Cs ha defensat que la presidència del Parlament correspon a la formació taronja per haver "guanyat les eleccions" i ha assenyalat José María Espejo-Saavedra, fins ara vicepresident segon de la Mesa, com l'opció més apropiada.

Arrimadas ha retret a l'última presidenta de la cambra, Carme Forcadell, que es comportés com "la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana", en comptes de fer-ho com a presidenta del Parlament. Per aquest motiu, ha destacat que amb Cs al capdavant de la Mesa els polítics independentistes no podran tornar a "fer el que els doni la gana ni a saltar-se les lleis".

Sobre el govern, "no descarta absolutament res"

La cap de llista de Ciutadans també ha assegurat que "no descarta absolutament res" davant dels "dubtes" que les formacions sobiranistes puguin arribar a un acord per formar govern. "Si no es posen d'acord, estarem aquí", ha afirmat.

"Cal saber què faran, perquè no és gens clar que es posin d'acord JxCAT i ERC. Cal veure si hi haurà acord, perquè això ho determinarà tot"

Arrimadas ha criticat que Carles Puigdemont pretengui ser un president "holograma", en referència a la possibilitat que governi des de Brussel·les.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut