Barcelona

Arrimadas: "Només els ciutadans poden corregir els resultats d'unes eleccions"

La líder de C's diu que Mas no ha volgut posar les urnes perquè posava en perill el projecte independentista

RedaccióActualitzat

La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha retret, en començar la seva intervenció, una frase que va dir ahir Artur Mas quan va anunciar l'acord: "Allò que les urnes no ens van donar directament ara s'ha hagut de corregir amb les negociacions".

Arrimadas, que creu que la frase explica quin és el concepte de democràcia que té Mas, li ha contestat:

"En democràcia, només els ciutadans poden corregir el resultat d'unes eleccions. Només les urnes poden corregir els resultats de les urnes".

Segons Arrimadas, Mas no ha volgut posar les urnes, les de "veritat", perquè "li fan molta por" i perquè "posaven en perill el projecte independentista".

La líder de C's, encara referint-se a Mas, ha dit que té "una gran capacitat de ruptura: ha trencat CiU i la CUP". I ha anat més enllà i li ha atribuït el "dubtós honor d'haver dividit la societat catalana".

Arrimadas ha insistit que avui s'investia Mas, perquè, segons ha dit,  Puigdemont és "Más de lo mismo", "posat a dit pel mateix Mas". L'expressió l'ha anat repetint al llarg del discurs per fer visibles, al seu parer, les semblances entre Mas i Puigdemont.

Ha continuat les comparacions dient que Puigdemont

 "també té una gran experiència a utilitzar les institucions catalanes i posar-les al servei de l'independentisme".

També ha fet referència al compte de Twitter de Puigdemont per treure'n la conclusió que no era "prou moderat" per ser el president de tots el catalans. Un president que tampoc encapçalava la llista. "Pensàvem que tindríem de president el número 4 per Barcelona, però tindrem el número 3 per Girona", ha dit.

Arrimadas també ha recriminat a Puigdemont que al seu discurs d'investidura no ha parlat de corrupció.

"Al final tindrem el que pensàvem que tindríem: un president posat a dit, per a un desafiament il·legal,  que no compta amb la majoria de catalans i que està allunyat dels problemes socials."

Ha remarcat que en un moment important com l'actual "necessitem més que mai una bona oposició" al Parlament. "Ferma, lleial, sensata i dialogant". Ha lamentat que amb l'acord que han firmat JxS i la CUP "faran un cordó sanitari a tots els grups de l'oposició."  

"La CUP s'ha compromès, vostès els han obligat, en aquest exercici que alguns han qualificat d'humiliació, a dir que no votaran amb els grups de l'oposició."

I ha afegit: "Crec que s'ha de recordar una xifra que sel's oblida: Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i PPC tenen més vots que Junts pel Sí i la CUP".

I ha conclòs:

"Fer un cordó sanitari a aquests quatre grups parlamentaris és fer un cordó sanitari a la major part dels catalans."

I això no és digne d'un govern que vol representar tots els catalans, ha dit la líder de Ciutadans. Ha dit a Puigdemont que no està preparat per ser el president de tots els catalans i ha afirmat que "davant d'un govern que exclou, fa falta una oposició que dialogui." Una oposicó que parli de corrupció i que posi sobre la taula mesures contra aquesta xacra de la societat actual.

Arrimadas s'ha reivindicat com l'oposició que lluitarà contra la corrupció i que lluitarà perquè els diners es destinin als ciutadans. També ha expressat la necessitat de negociar amb el govern espanyol un millor finançament per a Catalunya. I ha dubtat que Puigdemont pugui fer aquest paper.

"Sigui quin sigui el president de la Generalitat no podrà mirar tots els catalans als ulls si se salten la democràcia i se salten la justícia".

Arrimadas ha acabat dient que tampoc els tremolarien les cames, que també s'hi deixarien la pell -com havia dit Puigdemont al seu discurs d'investidura-, però la diferència serà que "nosaltres respectarem la democràcia". "El que no facin vostès, ho farem nosaltres", ha dit.

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut