Inés Arrimadas, en roda de premsa
Inés Arrimadas, en roda de premsa
Barcelona

Arrimadas insta Mas a ser valent i a reconèixer que va desobeir

El PP diu que l'assistència a la concentració de suport ha estat "absolutament minoritària"

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans a Catalunya i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha assegurat que no es jutja ningú per les idees, sinó per haver-se saltat les regles democràtiques, i ha demanat a Artur Mas que sigui valent i que reconegui que va desobeir conscientment. Ho ha fet el mateix dia que ha començat el judici contra Mas, Ortega i Rigau pel 9-N.

"Treuen pit de no fer cas del Tribunal Constitucional. Han aprovat al Parlament resolucions que diuen que el Constitucional no és competent a Catalunya. Per tant, ara el que no poden fer és dir que no en sabien res."

I ha afegit:

"El senyor Mas està molt més còmode parlant d'aquest judici que dels altres en què es veuen implicats membres de Convergència."

García Albiol diu que l'assistència a la concentració de suport ha estat "absolutament minoritària"

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha titllat de "covard" l'expresident català Artur Mas per respondre només a les preguntes de la seva defensa en el judici pel 9N i ha considerat que la concentració sobiranista ha estat un "numeret", amb una assistència "absolutament minoritària".

Després de la reunió del comitè de direcció del PPC, García Albiol s'ha referit a la primera sessió del judici per la consulta sobiranista del 9N del 2014, que els podria costar a Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau la inhabilitació.

"Catalunya avui no s'ha parat i la majoria dels catalans han seguit amb el seu dia a dia", ha assegurat Albiol.

Albiol hi ha afegit que la concentració és una "prova" que "el moviment independentista va perdent credibilitat" i "capacitat de mobilització".

Iceta diu que no es jutgen les idees

Pel que fa al PSC, el seu líder, Miquel Iceta, ha posat en qüestió la mobilització ciutadana, tot i que també ha defensat que no es jutgen les idees.

"S'ha de deixar que la justícia pugui actuar amb perfecte independència i sense pressions. Desitgem que les mobilitzacions no tinguin com a objectiu alterar la voluntat d'un tribunal, perquè això seria molt greu des del punt de vista democràtic."

Sobre si s'ha comès o no un delicte, Iceta ha dit:

"No ho tinc clar, jo no veig el president Mas com un delinqüent."

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut