Arrimadas es querellarà contra Torra "per la seva justificació" dels CDR

El president de la Generalitat acusa Ciutadans de construir un relat de violència sobre l'independentisme

RedaccióActualitzat

Inés Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya, ha anunciat que el seu partit presentarà una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per justificar les actuacions dels CDR.

La cap de l'oposició ha fet l'anunci durant el debat sobre el ple dels dies 6 i 7 de setembre de l'any passat, en què es van aprovar les lleis del referèndum i de desconnexió.

"Presentarem una querella contra vostè per la seva empara, per la seva justificació i per tot el consentiment que està fent del que passarà divendres que ve."

"Defensarem la democràcia en el Parlament, en les institucions, en els tribunals i a qualsevol lloc de Catalunya o de la resta d'Espanya sense sotmetre'ns a la violència ni a les crides a declarar-nos persones no grates dels seus representants."

 

 

En resposta a Arrimadas, Torra li ha retret la querella i s'ha reafirmat en la necessitat del debat polític i en el seu rebuig de la violència.

"No ens hem oposat mai a donar al Parlament la funció que no se li hauria d'haver impedit mai: parlar i debatre de tot sense amenaces, sense querelles. Quina vergonya anunciar una querella contra el president de la Generalitat. Quina vergonya, quina vergonya."

"Jo els puc afirmar que nosaltres, que jo mateix, que cap membre del govern, que cap membre de la majoria independentista d'aquesta cambra no utilitzarem mai -mai- la violència per fer valdre el nostre projecte polític. Mai."

També ha acusat Ciutadans de construir un relat de violència sobre l'independentisme.

"Parin d'una vegada de judicialitzar la política. Alguns que són diputats els agradaria ser jutges i fiscals. No els agrada debatre les idees i les propostes. Volen ser part i àrbitre."

 

 

Arrimadas també ha argumentat que el "cop a la democràcia continua" a Catalunya amb l'"atac" dels partits independentistes a les institucions mitjançant la creació d'"organismes paral·lels" com el Consell per la República.

"El cop segueix. Vostès no rectifiquen, tot al contrari, cometen els mateixos errors i, a sobre, agreujats. Per sort, s'han equivocat de segle i de país. Espanya és un estat de dret en la Unió Europea."

El president de la Generalitat, d'altra banda, ha demanat als lletrats del Parlament la seva opinió sobre el fet que el 90 per cent del discurs d'Arrimadas -assegura- no ha fet referència al títol del ple que, precisament, s'ha fet a petició de Ciutadans.

ARXIVAT A:
Procés catalàCDRQuim TorraInés Arrimadas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut