Arrimadas diu que Vox és populista i que algú veuria en Torra postulats d'extrema dreta

La líder de l'oposició assegura que no donaran suport a "uns pressupostos fake" de Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

La cap de l'oposició al Parlament de Catalunya i líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, posa al mateix sac Vox i el govern Quim Torra. En una llarga entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Arrimadas ha dit que Vox és un partit populista i que si es parla d'extrema dreta algú podria veure en Torra postulats semblants.

Inés Arrimadas ha dit que no participarà en la taula de partits que convoca el president Torra aquesta tarda, perquè diu que ha proposat fer un ple al Parlament que l'ha rebutjat.

"La taula de partits és un òrgan que està fora del Parlament com tot el que està fent el senyor Torra. Jo li he contestat al Sr Torra per escrit que si vol fer un debat sobre el futur de Catalunya fem un ple monogràfic al Parlament. M'ha dit que no, que ha de ser on ell digui i com que divendres no li va bé la suspèn i aquí el partit socialista li està seguint el joc al Sr. Torra. Que sí, ho han criticat però avui hi seran. Jo no hi seré."

A la taula han acceptat participar-hi tots els grups excepte Cs, PP i la CUP.

Arrimadas ha denunciat la paralització del Parlament per tractar temes d'interès social i ha criticat la creació de comissions com la del 155, i el sou que cobra el seu director, afegint que "el govern català és líder en la creació de xiringuitos polítics".

"Tenim gent al govern però no tenim gent que governi."

"Aquest govern serà capaç de decebre tothom fins i tot els independentistes."


Pressupostos "fake"

La líder de Ciutadans ha assegurat que no donaran suport als pressupostos de Pedro Sánchez, que ha qualificat de "fake", i ha dit, "no són més socials" perquè apugen els impostos i estan pensats "per contentar els partits independentistes".

"Els pressupostos són "fakes", que no es creuen ni a Europa. Són uns pressupostos que no es creu ningú. No aprovarem aquests pressupostos que pugen els impostos que tenen una estimació d'ingressos que són dues i tres vegades el que raonablement es pot ingressar i tenen una estimació d'IVA de 13 mesos."

Ciutadans reclama que el president Pedro Sánchez convoqui les eleccions a què es va comprometre en la moció de censura. Arrimadas ha assegurat que volen liderar governs sempre pactant amb partits constitucionalistes, i considera que Sánchez s'apropa més al "populisme i el separatisme" que al "constitucionalisme" que hi ha dintre PSOE.

De fet, Ciutadans està obert a pactar amb el PSOE a nivell estatal o autonòmic amb una condició: que s'imposin els barons socialistes que no comparteixen l'aposta de Pedro Sánchez de buscar només aliances amb independentistes i Podem.

"Jo crec que el partit socialista ha de fer una reflexió interna de si es deixa portar pel 'sanchisme', que sempre, sempre triarà per als seus pactes els populistes i els separatistes, o bé trionfarà internament l'altra partit socialista que sí que vol pactar amb partits constitucionalistes com Ciutadans."

Notícia relacionada: L'entrevista de Mònica Terribas a la cap de l'oposició, en 10 frases

D'altra banda, sobre el judici del procés, la líder de la formació taronja ha reiterat que el és "conseqüència" del que van fer fa any i mig els líders independentistes, malgrat les "advertències":

"Van pensar que no els passaria res perquè havien viscut en un clima d'impunitat."

ARXIVAT A:
Inés ArrimadasCsQuim TorraProcés catalàPedro SánchezPressupostos Generals de l'EstatVox
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut