Inés Arrimadas (Cs)
Inés Arrimadas (Cs)

Arrimadas diu que l'acord de JxCat i ERC pels diputats suspesos "és antidemocràtic"

La cap de l'oposició adverteix que Ciutadans no descarta emprendre accions judicials contra la mesa del Parlament si es vota la suspensió de sis diputats ordenada per Llarena

Juli RodésActualitzat

"Una vergonya i antidemocràtic". Així ha qualificat la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, l'acord de JxCat i ERC sobre els diputats suspesos pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

L'acord assolit per les dues formacions -després de setmanes de negociacions- consisteix a permetre que els sis diputats afectats per la suspensió de Llarena puguin cedir temporalment els seus "drets parlamentaris" al diputat del seu grup que ells designin, fins que la seva situació jurídica quedi resolta.

Les dues formacions, a més, han acordat sotmetre a la votació del ple del Parlament l'aprovació d'aquesta cessió temporal, i també la suspensió ordenada per Llarena.

Es dona la circumstància que Llarena, a la seva interlocutòria, obria la porta a una substitució temporal dels diputats suspesos.

Per Arrimadas, en qualsevol cas, l'acord és inadmissible, perquè "les resolucions es compleixen i punt".

"És una vergonya, és antidemocràtic que el ple d'un Parlament voti si li agrada o no li agrada una resolució judicial. Això és no entendre la democràcia. És un insult als principis democràtics i un precedent molt estrany i molt dolent per al sistema democràtic que tenim."

També s'ha referit a la responsabilitat de la mesa, recordant les conseqüències legals que van tenir els fets de fa un any sobre l'anterior mesa del Parlament.

"La responsabilitat de la mesa no es pot obviar. I això ja ho va intentar fer Forcadell. Aquesta pel·lícula ja l'hem vista, desgraciadament. I acaba molt malament, molt malament."

Ciutadans no descarta emprendre accions legals.

"Tenim l'obligació de fer servir totes les eines. Podem posar un recurs d'empara davant del TC, i hi ha vies judicials i penals."

Arrimadas, d'altra banda, ha denunciat que "el govern d'Espanya mira cap a una altra banda" perquè "deu la presidència" als independentistes.

"La pregunta és: Què farà el president del govern d'Espanya? Què farà el senyor Sánchez mentre al país que ell governa s'està votant en un Parlament si agrada o no agrada a polítics una sentència judicial? Que el govern d'Espanya no faci res, que el govern d'Espanya digui que això és normal, és una autèntica vergonya."

Un govern espanyol, assegura Arrimadas, que "no ha fet altra cosa que agafar el marc mental i la retòrica nacionalista".

ARXIVAT A:
CsInés ArrimadasGovern empresonat
Anar al contingut