Inés Arrimadas, aquest dimecres, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Inés Arrimadas, aquest dimecres, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Arrimadas subratlla que es reunirà amb Torra quan renunciï a "la unilateralitat"

La líder de Cs afirma que hi ha una fractura social greu i que es pot arribar, diu, a un nivell de conflicte del qual no som conscients

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha advertit a Quim Torra que si vol reunir-se amb ella no només ha de retirar el llaç groc de la façana del Palau, sinó que sobretot, ha dit, s'ha de deixar d'amenaçar amb "la unilateralitat i la desobediència". Arrimadas ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio".

"El president Torra no ha fet cap gest, no puc normalitzar la situació."

"Crec que el president de la Generalitat hauria de fer un pensament per veure si seguir dient que no renuncien a la unilateralitat i a la desobediència és una bona proposta per a Catalunya."

Ciutadans és l'única força parlamentària que encara no s'ha reunit amb el president de la Generalitat. Arrimadas ha carregat contra la simbologia de color groc, que reivindica la llibertat dels polítics independentistes empresonats.

"Hem arribat a un punt que hi ha molta gent a Catalunya que està farta que substitueixen els símbols de tots per símbols d'una part de la societat, que està farta de passar per l'adreçador, que està farta que els carrers siguin dels que porten el llaç groc, que està farta d'anar a la platja i veure que hi ha creus grogues. Està farta de passar per les ciutats i que estigui tot ple de plàstic groc."

Inés Arrimadas ha negat que Catalunya estigui "al límit d'un enfrontament civil", com va apuntar el ministre Borrell, però ha advertit que la situació de conflicte es pot agreujar molt si el govern no canvia de rumb.

"Crec que no estem a les portes d'un enfrontament civil, però sí que hi ha una fractura social evident greu i que si no es fa res per canviar el que l'ha produït, podem anar a molt pitjor. Podem anar a un nivell de conflicte que ni tan sols som conscients que podem assolir a Catalunya."

 

Proposta de plens monogràfics sobre la convivència i la política social 

La líder de Ciutadans també considera una estratègia victimista que el govern Torra s'hagi marcat la prioritat de recuperar les lleis socials catalanes suspeses pel Constitucional en la legislatura anterior, com ara la llei contra la pobresa o els impostos sobre els dipòsits bancaris o les centrals nuclears. Diu que només s'han anul·lat alguns articles d'aquestes normes i que, de fet, s'havien aprovat sabent que serien suspeses.

La cap de l'oposició ha anunciat que aquest dimecres entraran al registre del Parlament dues peticions de plens monogràfics, un "per tornar a l'agenda social i prioritzar les polítiques socials" i, un altre, per tractar "la recuperació de la convivència a Catalunya".

Sobre la possibilitat que l'exprimer ministre francès Manuel Valls sigui el candidat de Cs a l'alcaldia de Barcelona, Arrimadas ha revelat que estan a l'espera de la decisió que prengui el polític.

"Encara no sabem si Manuel Valls serà candidat. Ho ha de decidir ell. En té ganes, té projecte però s'ho ha de pensar. Personalment m'agradaria molt perquè seria una cosa única a Europa."

En una enquesta que publica "La Vanguardia", Ciutadans seria la segona força més votada a les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona. La Barcelona En Comú d'Ada Colau guanyaria els comicis (entre 10 i 11 regidors); Cs n'aconseguiria entre 9 i 10; ERC, 8; PSC, 7; PDeCAT, 5, i la CUP, entre cap i 2.

ARXIVAT A:
Procés catalàInés ArrimadasCsGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut