Arrimadas demana "el cessament immediat" de Torrent perquè "ha tancat" el Parlament
Protesta dels diputats de Ciutadans
Barcelona

Arrimadas demana "el cessament immediat" de Torrent perquè "ha tancat" el Parlament

La líder de Cs a Catalunya diu que a la cambra hi ha "un toc de queda totalitari" i que Torrent "segueix els passos de Forcadell"

RedaccióActualitzat

El mateix dia que ha començat el judici del procés a Madrid, la líder de Cs a Catalunya ha demanat "el cessament immediat" del president del Parlament, Roger Torrent. Tant Torrent com altres dirigents independentistes s'han desplaçat aquest dimarts al Tribunal Suprem per fer costat als processats.

Inés Arrimadas ha denunciat "el tancament del Parlament", que ha definit com a "toc de queda totalitari":

"Aquest és un autèntic toc de queda totalitari del separatisme per silenciar el constitucionalisme al Parlament de Catalunya. Això és una vergonya. És una infàmia. El separatisme es creu que el Parlament és el seu 'cortijo' i que Catalunya és seva. Doncs bé, ni Catalunya és del separatisme ni el Parlament és únicament dels partits independentistes. I aquí, per descomptat, hi ha un principal responsable que es diu Roger Torrent."

 

Inés Arrimadas, aquest dimarts, en una compareixença informativa al Parlament (ACN)


La cap de l'oposició ha explicat que enviaran una carta a Torrent. A més, han registrat una proposta de resolució que esperen que es pugui votar al ple i en què asseguren que "es torna a silenciar els representants dels ciutadans i se'ls impedeix exercir les seves funcions".


Arrimadas ha avisat que Torrent "està seguint els passos de Forcadell" perquè "s'està saltant les lleis".

"Si tingués una mica de dignitat, dimitiria, però sabem que no ho farà", ha assenyalat la dirigent de Ciutadans, que ha afegit que sembla que "l'única funció" de Torrent és "violar els drets dels diputats."


Protesta al Parlament

El grup parlamentari de Ciutadans també ha protagonitzat una protesta davant de la sala on s'havia de reunir la Comissió de la Infància de la cambra catalana. Els diputats han mostrat cartells de "Torrent, dimissió" i "No ens faran callar":


Arrimadas carrega també contra Sánchez

Inés Arrimadas també ha carregat aquest dimarts contra Pedro Sánchez. Ha demanat al president espanyol que convoqui eleccions generals perquè considera que "ha cedit davant del sobiranisme". "A aquest senyor se l'ha de fer fora de La Moncloa a vots", ha afirmat a RNE la diputada de Cs, que ha afegit: "Espero que els polítics tinguin en compte que s'ha de respectar la justícia. I [Sánchez] ha cedit moltíssim amb l'independentisme.

ARXIVAT A:
Inés ArrimadasRoger TorrentPedro SánchezProcés catalàJudici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut