Barcelona

Arrimadas creu que el govern no vol fer el referèndum perquè "sap que serà un altre 9-N"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la líder de Ciutadans ha dit que el govern "no vol arribar a haver de fer el mateix que al 2014 perquè es tornarà a veure que no és una consulta vinculant"

RedaccióActualitzat

La cap de l'oposició i líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha afirmat que la idea del referèndum és un fracàs i que, en el fons, el govern tampoc el vol fer perquè sap que serà un altre 9-N. Arrimadas ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Jo crec que el govern de la Generalitat no vol tornar a fer una cosa que és igual que el 9-N perquè es visualitzi un altre cop el fracàs. El govern de la Generalitat no vol arribar a haver de fer el mateix que al 2014 perquè es tornarà a veure que no és una consulta vinculant, potser hi ha menys gent perquè ja està una mica cansada i no volen tornar a fer el mateix."

La dirigent de Ciutadans ha dit que aquesta és la seva opinió personal que va fer arribar a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb qui es va reunir aquest dimecres durant una hora i mitja a Madrid.

Sobre la possibilitat que el govern espanyol precinti col·legis electorals per impedir el referèndum, la líder de C's ha assenyalat que no li agradaria que passés, però ha afegit: "Ni veure presidents de la Generalitat que se saltin les lleis i que es pensin que estan per sobre de la justícia. No m'agrada cap d'aquests escenaris."

Inés Arrimadas ha evitat valorar en profunditat el paquet de mesures dissenyat per l'executiu espanyol per frenar el referèndum, i ha instat el govern a aclarir com organitzarà la consulta anunciada per al setembre. Ha admès que Saénz de Santamaría no li va traslladar cap calendari concret d'inversions a Catalunya. Arrimadas diu també que va comunicar a la vicepresidenta que "Catalunya no pot quedar al marge del debat sobre el finançament", després que Carles Puigdemont no assistís a la conferència de presidents autonòmics.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut