Inés Arrimadas, de Ciutadans, a la sala de premsa del Parlament de Catalunya
Inés Arrimadas, de Ciutadans, a la sala de premsa del Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

Arrimadas proposa una moció de censura contra el president Puigdemont

Ha anunciat una roda de contactes amb la resta de grups de l'oposició per impulsar la moció de censura

RedaccióActualitzat

La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha anunciat que proposarà la presentació d'una moció de censura al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Ho ha fet en acabar el ple que ha aprovat la llei del referèdum.

"Després que hagi acabat aquest ple, després de veure totes les irregularitats que s'han comés avui, i desprès d'aquest cop a la democràcia i que s'hagin vulnerat tots els drets de l'oposició, després d'intentar esgotar totes les vies parlamentàries i polítiques, em posaré en contacte amb la resta de grups de l'oposició per intentar plantejar una moció de censura el president Puigdemont amb l'únic objectiu de convocar eleccions i tornar la veu als ciutadans amb garanties."

Arrimadas ha dit que proposarà aquesta moció de censura perquè diu és l'única via política que els queda.

"Anem a una situació insostenible que no és bona per a Catalunya. M'agradaria intentar evitar aquest xoc de trens, aquest xoc social i donar veu als catalans."

La líder de l'oposició ha dit que vol un nou Parlament escollit pels ciutadans per poder debatre els temes que els partits porten en els seus programes electorals.

Per presentar una moció de censura cal que ho facin dos grups de la cambra o 27 diputats. Ciutadans en té 25, per tant, necesita algun suport per tirar-la endavant.

La diputada del PSC, Alícia Romero, ha avançat que els socialistes no donaran suport a la moció de censura proposada per Inés Arrimadas, perquè, considera, està fora de lloc.

"La proposta no l'ha plantejat amb els grups abans d'anunciar-la. Avui (Ciutadans) han col·laborat una mica més al teatre i al circ."

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut