Arrimadas acusa Puigdemont de "deixar en mans de la CUP el futur de Catalunya"

Arrimadas acusa Puigdemont de "deixar en mans de la CUP el futur de Catalunya"

Arrimadas acusa Puigdemont de "deixar en mans de la CUP el futur de Catalunya"

Imatge de la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, davant les obres de la futura estació de Provençana de la L9 a l'Hospitalet el 13 de gener de 2017. (Horitzontal)

Imatge de la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, davant les obres de la futura estació de Provençana de la L9 a l'Hospitalet el 13 de gener de 2017. (Horitzontal)

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "deixar en mans de la CUP el futur de Catalunya" que és qui "decidirà si tenim pressupostos o no i quins pressupostos seran". "No és una bona notícia que el futur dels catalans depengui d'una assemblea de la CUP on ja sabem que hi pot passar qualsevol cosa", ha reblat. Sobre una possible convocatòria d'eleccions, la cap de l'oposició ha insistit que el Govern "no ho podrà allargar gaire més" perquè "no té projecte, no té pressupostos i ara sembla que no té ni candidat a la presidència". En cas que es convoquin, Arrimadas ha assegurat que a Ciutadans "estan preparats" per aprofitar l'oportunitat de "recuperar el seny a la política catalana i tenir un govern de tots amb les mans netes i lliures". "Nosaltres estem preparats, podem liderar una alternativa política i ja n'hi ha prou de perdre temps, diners i oportunitats amb el tema de la independència i el referèndum", ha etzibat.

En declaracions als mitjans de comunicació durant una visita aquest divendres a l'Hospitalet de Llobregat, Inés Arrimadas ha assegurat que quan un govern, en aquest cas el català, "decideix tenir un projecte de separació, saltar-se les lleis i deixar-ho tot en mans de la CUP, pot passar qualsevol cosa" i que el més provable és que es vegi obligat a convocar eleccions.Sobre els possibles comicis, Arrimadas ha assegurat que serien una bona oportunitat per Catalunya i que C's està preparada per afrontar-los. "Crec és que necessitem una alternativa política a Catalunya i que tenim tots una oportunitat perquè el 2017 sigui l'any en que la política catalana recuperi el seny", ha afegit.A les portes d'una de les futures estacions de la L9\/L10, la de Provençana, la líder de Ciutadans a Catalunya ha apuntat que tot i ser conscient que "no se li pot demanar a cap govern que arribi a tot arreu o tenir diners per a tot", sí que hi ha coses que són prioritàries, com ara la posada en funcionament definitiva i completa de la L9 i la L10, i que el l'executiu de Junts pel Sí ha demostrat des del 2010 que "amb el seu projecte de separació no han pogut fer res més que gastar diners i temps en això".Prioritzar la L9 i L10Sobre la L9 i la L10, Arrimadas, després de reunir-se amb representants de les associacions de veïns de l'Hospitalet, ha exigit al Govern que "centri els esforços en allò que es prioritari" i que finalitzi la construcció de les dues estacions que passen pel municipi i que posi en marxa definitivament les dues noves línies de metro en el seu conjunt. "Exigim al Govern transparència, calendarització i finalització de les obres", ha reblat.Arrimadas ha recordat que el juliol de l'any passat ja van entrar al Parlament una interpel·lació per exigir al Govern la finalització de les obres i que seguiran treballant "pel que és de justícia". "Després d'anys patint les obres, ara els veïns de l'Hospitalet veuen com el metro els passa per sota i no para", ha lamentat.Sobre la manca de pressupost del Govern per acabar les obres, Arrimadas ha recordat que la L9 està projectada des del 2007 i que després d'acumular un sobrecost de 4.000 milions d'euros ara no es pot dir que no es poda en marxa perquè no troben els 40 milions d'euros per finalitzar dues estacions.