Inés Arrimadas, durant la seva intervenció al debat d'investidura
Inés Arrimadas, durant la seva intervenció al debat d'investidura

Arrimadas a Turull: "Vostè no és aquí per ser president"

Actualitzat

"Vostè no és aquí per ser president i crec que vostè ho sap". La presidenta del principal grup del Parlament, Inés Arrimadas, ha començat forta la seva intervenció en el debat d'investidura. Després del discurs de Jordi Turull, Arrimadas ha estat molt dura amb el candidat a la investidura:

"Si el senyor Turull no tingués la situació judicial complicada, no seria candidat. I si el senyor Turull no tingués una cita important amb la Justícia demà, avui no seríem aquí. Vostès estan adaptant la seva política a la situació judicial que vostès mateixos han creat. Vostè, senyor Turull, vostè sap millor que ningú que no és aquí per ser president, no l'han proposat per ser president, ningú del seu grup pretén que sigui president."

La cap de llista de Cs ha negat que els problemes judicials de Turull, que aquest divendres ha de comparèixer davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, siguin a causa de les seves idees:

"Vostè ha donat a entendre que està en una greu situació judicial per allò que pensa, per les seves idees, per defensar el que defensa. No, senyor Turull, vostè porta dècades vivint de la política i sent independentista i no s'ha ficat en cap problema fins que van declarar la independència i van fer un referèndum il·legal amb diner públic. No són les seves idees les que l'han portat a aquesta situació. De fet, hi ha molts polítics que estan en la seva mateixa línia ideològica però no estan en la seva situació judicial. No són les seves idees el que l'han portat a aquesta situació: han estat els seus actes."

La guanyadora de les eleccions del 21D ha acusat Turull de ser "part del problema".

"Vostè no pot venir aquí com a part de la solució perquè vostè és part del problema. L'únic que els demano, senyor Turull, és que no allarguin més aquesta novel·la. Els catalans no s'ho mereixen."

"Un capítol breu"

En el seu discurs, Arrimadas ha anat comparant repetidament el procés sobiranista amb una novel·la, que ha qualificat de "llarga, cara i de ficció".

"El procés és una novel·la. Una novel·la llarga, perquè porten anys; és una novel·la cara, perquè ens està costant moltíssims diners; és una novel·la de ficció, perquè és tot mentida, no se la creuen ni vostès. I, sincerament, crec que en aquesta novel·la, el capítol Turull serà un capítol breu. Però aquesta novel·la tard o d'hora s'acabarà."

"Ha aconseguit decebre tothom"

Arrimadas ha acusat Turull d'haver fet un discurs amb el qual "ha estat capaç de decebre tothom", tant partidaris com detractors de la independència. La líder de Cs ha retret al candidat a la investidura no haver dit "que respectarà la legalitat, que respectarà el terreny de joc democràtic, que reconeixen el seu error, que reconeixen que això és una gran farsa", però no només això:

"Ni ha acceptat la realitat, ni ha vingut amb la valentia de reconèixer la veritat: que tot això ha estat una farsa, que no s'ho creuen ni vostès, que no hi ha República, que no hi ha independència, que no hi ha reconeixement internacional, que no hi ha Arcàdia feliç de la Catalunya independent... ni ha vingut amb la valentia que crec que hauria de tenir vostè o algú dels seus partits independentistes tard o d'hora, millor d'hora que tard... Ni tampoc ha vingut a dir el que segur que moltes persones a les quals vostès han il·lusionat durant anys amb la independència volien escoltar. Ni independència, ni República, ni com li he sentit en algunes festes de Gràcia ‘les properes festes de Gràcia serem independents'."

La líder de Ciutadans a Catalunya ha qualificat el discurs de Turull de molt similar als que anteriorment havien fet Carles Puigdemont i Artur Mas. A més, ha acusat els partits sobiranistes de no voler posar fi a l'aplicació de l'article 155:

"Vostè no vol que s'acabi el 155, perquè si ho volgués posarien un candidat que no tingués problemes judicials. Volen allargar aquesta situació perquè no volen gestionar Catalunya."

Crida al pacte

"Necessitem un projecte de futur de tots els catalans i hi ha marge de consens en aquest Parlament", ha dit Arrimadas, que ha reclamat acords en polítiques socials i infraestructures. De fet, en un moment del seu discurs, ha proclamat que "si hi ha un partit del pacte i un partit de l'acord, és Ciutadans".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraCs
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut