Arrimadas a Torra: "Aquí fan molt el gall i davant dels jutges s'ensorren"

La cap de l'oposició acusa el president de la Generalitat d'amagar-se darrere dels consellers i el síndic de greuges
Arrimadas a Torra: "Aquí fan molt el gall i davant dels jutges s'ensorren"

Arrimadas a Torra: "Aquí fan molt el gall i davant dels jutges s'ensorren"

La cap de l'oposició acusa el president de la Generalitat d'amagar-se darrere dels consellers i el síndic de greuges
Juli Rodés Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A
Arrimadas a Torra: "Aquí fan molt el gall i davant dels jutges s'ensorren"

Arrimadas ha tancat la seva intervenció estripant una fotografia d'un llaç groc (ACN)

Els llaços grocs han centrat l'últim enfrontament entre el president de la Generalitat i la cap de l'oposició en una sessió de control. Inés Arrimadas ha preguntat Quim Torra per l'escrit de la Junta Electoral Central que insta la retirada de llaços i estelades dels edificis públics.

Torra, d'entrada, ha respost que s'ha llegit l'escrit de la JEC "de començament a final" i que "el vaig contestar"

"Quina part de 'retiri la propaganda separatista' no ha entès?", ha repreguntat Arrimadas, que també ha acusat Torra d'amagar-se "darrere els consellers" i "darrere del processista major del regne, que és el síndic de greuges" per no obeir la JEC.

"Vostès han omplert els edificis públics de tots els catalans dels llaços que vostès usen, d'estelades que reivindiquen i de les cares dels candidats dels partits separatistes que vostès representen. Què els diu als ciutadans que han d'anar a aquests edificis públics a fer una gestió? Què els diu als funcionaris que no són separatistes i han de treballar aquí? Les administracions han de ser neutrals."


Arrimadas també ha retret dues vegades als diputats independentistes que "aquí fan molt el gall i després, davant dels jutges, no vegis com s'ensorren".

 

Inés Arrimadas ha retret al president Quim Torra que no retiri els llaços grocs, com li demana la JEC (ACN)

 

La cap de l'oposició ha tancat la seva intervenció fent bocins una fotografia de llaços grocs, una de les dues que havia exhibit uns instants abans, mentre proclamava "prou propaganda en edificis públics".

El president de la Generalitat ha respost Aa rrimadas assegurant que trobarà a faltar els seus "espectacles".

"Senyora Arrimadas: trobarem a faltar el seu somriure i els seus cartellets. Em sap greu que la cap de l'oposició, que se suposa que hauria de liderar el canvi en el govern, se'ns en vagi a Madrid, perquè no tindrem l'oportunitat de gaudir d'aquests espectacles que cada sessió de control ens ofereixen de manera gratuïta."


Sobre el compliment de la resolució de la JEC, Torra ha afirmat: "Jo no m'amago de res. He pres les decisions que crec que he hagut de prendre."

Torra ha tancat la referència als llaços argumentat que si Cs considera que els llaços grocs són símbols polítics, "estan acceptant que tenim presos polítics".


La CUP demana sancionar Arrimadas

Un cop acabada la sessió de control, la diputada de la CUP Maria Sirvent ha demanat la paraula al president de la cambra, Roger Torrent, per demanar que adopti mesures contra Arrimadas per haver ironitzat sobre els processats al Tribunal Suprem.

 

El president del Parlament, Roger Torrent, durant el ple d'aquest dimecres (ACN)

 

Sirvent, en concret, ha invocat l'article 239 del reglament de la cambra, que fa possible l'expulsió d'un diputat "si la crida a l'ordre està motivada per paraules ofensives adreçades a les institucions públiques, a un altre membre del Parlament o a qualsevol altra persona".

ARXIVAT A:
Procés català Govern empresonat Judici procés Cs Inés Arrimadas Quim Torra Eleccions 28A