Lilian Tintori, la dona de Leopoldo López (Reuters)
Madrid

Arriben a Madrid la dona i la filla del líder opositor veneçolà Leopoldo López

Espanya confirma l'arribada de Lilian Tintori i la seva filla mentre López segueix a la residència de l'ambaixador espanyol a Caracas

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha anunciat en un comunicat que Lilian Tintori, la dona del líder opositor veneçolà Leopoldo López, i la seva filla menor han arribat a Espanya.
 

"El govern confirma l'entrada de Lilian Tontori i la seva filla menor a Espanya, després que, en exercici de la seva llibertat de moviment, han decidit venir a Madrid després d'abandonar la Residència de l'Ambaixada d'Espanya a Veneçuela, on romanien com a hostes. Lilian Tontori i la seva filla es troben en perfecte estat."

 

El Ministeri d'Exteriors confirma que Leopoldo López segueix a la residència de l'ambaixador espanyol a Caracas, on va entrar amb la seva dona i la seva filla el 30 d'abril. La família va refugiar-se a la seu diplomàtica després que el líder de Voluntat Popular va ser alliberat del seu arrest domiciliari per forces lleials al president de l'Assamblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó. Uns dies després, quan López ja havia fet unes declaracions a les portes de l'ambaixada, el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, va advertir que no permetria que el líder opositor fes "activisme polític" des de la residència.

 

Leopoldo López fent declaracions a les portes de l'ambaixada espanyola a Caracas (Reuters)

 

Leopoldo López està condemnat a 14 anys de presó per "incitació pública a la violència" en les multitudinàries manifestacions contra el govern de Nicolás Maduro. La seva esposa no té cap càrrec i per això ha pogut abandonar el país. 

Fonts de l'entorn familiar de López creuen que el motiu del viatge és reunir la família perquè els dos fills grans de la família ja són a Espanya. Els pares del líder opositor, Leopoldo López Gil i Antonieta Mendoza, resideixen a Espanya i tenen la nacionalitat espanyola des del 2015. López Gil ha estat elegit eurodiputat pel PP a les eleccions europees del 26M. Al 2016, la germana de López, Diana, i el seu marit també van rebre la nacionalitat espanyola.

ARXIVAT A:
Veneçuela
Anar al contingut